Pigg och stark. Inte kul, inte kul

Bingó har blivit så galet pigg och stark nuförtiden.. Minskat krafften nu iaf och hoppas på resultat. På ridbanan och på våran väg går det bara bra, men så fort vi är utanför vårat område har jag 350 kilo häst som bara ligger på. De är tungt ska jag säga. Även fast jag använder mig av mitt pessoa bett (skit i att kommentera om att bettet är värdelöst, jag använder det jag vill använda på min häst). jag vill ha pigga och framåt hästar, men jag vill också kunna tygla det jag rider. Suck!

Imorgon ska jag longera Bingó hade jag tänkt!, ska även tömköra en av stallkamraternas sto. Som är en liten djävul ;D Kan bli intressant det där!

Idag har även min beställning kommit :D kläder till mig den här gången faktiskt. Närmare bestämt vårkläder! Ska bli sjukt spännande å se om allt lever upp till mina förväntningar ^^. Bilder kommer kanske imorgon :P

Juste, nu är det vår också! Carro har gått ut utan sin tjocka vinterjacka (som kan klara -40grader utan problem).
Och, Bingó har blivit av med vintertäcket och går nu med ett tunnare regntäcke med fleece foder! NU ÄR DET VÅR

Hornbach

Eftersom mammsen slutade tidigt idag drog vi iväg till Hornbach i Norsborg. Bit att åka men det är en grymt rolig butik med mycket saker för en billig peng. Hästgodiset där är på självplock och finns i 2 smaker. Hör å häpna, de kostar bara 15kr/kilot Eller 20 kronor/kilot. Carro köpte 3kilo hästgodis ^^. Sen köpte vi oss nya fiskar, mamma köpte neontetror till sitt lilla akvarium. Jag köpte lite fler Platys till mitt. Den här gången blev det av modellen Salt and pepper (bild kommer)
Hoppas på yngel igen då ^^. Dom är ju jävligt snabba på att yngla av sig!


Mina är dock lite mer svarta ^^
Snyggingar eller vad?


Och mamma köpte den klassiska neontetran :)

Tempoväxlingar

Det var år och dar sedan jag tränade på tempoväxlingar i tölten. Men jävlar va bra det gick idag :D Korta tölten går super (taktmässigt) formen är för djup eller för hög, vi har svårt att hitta ett mellanting på rakt spår. Vid första ökningen blev det galopp, men med en snabb halvhalt och samtidigt ta ett resande tygeltag med ena handen så kom tölten tillbaka. gick fort då och då men det märks att det var ett tag sen vi tränade detta. Vi har tappat en del fart i ökningarna. Men däremot har vi fått en mycket trevligare och bättre tempo i kort tempo tölt. Långsammare än skritt nuförtiden. Nu ska bara ökningarna tränas lite mer så vi har ett stort register igen. För som sagt, jag ska fan ha en blå/gul rosett någongång!


Sen måste jag bara visa mitt nya inköp. Ett par nya sommarskor. Nu kan jag äntligen slänga mina 3 år gamla trokänare med hål i. Dock kommer det att svida i hjärtat. Älskar verkligen de skorna som nu måste slängas! Blir nog en tyst minut vid soptunnan ;D


Men visst är dom söta? ^^

Bästaste <3

Tack Bingó för att du alltid alltid alltid känner av hur jag mår och gör ditt allra bästa när jag behöver det. Du är fan mitt lyckopiller i vardagen <3 och jag älskar dig så enormt för det!

Började rida lite på ridbanan, körde voltarbete i skritt och tölt. Fick upp formen i tölten då och då och kunde behålla den som mest i ett helt varv på volten :) det går framåt!
Trava något varv men jag orkade inte engagera mig i den idag. Formen sitter som alltid och traven var helt ok. Kan bättre absolut men som sagt, jag orkde inte.
Höll på med aktivt arbete på ridbanan i ca 40min innan jag bestämde mig för att vi var klara och redo för avskrittning/lekridning innan ridpasset var över. Så jag skrittade ut längst våran väg och tog tölt direkt efter våran galoppbacke (är galoppbacke på vägen hem). Körde ökad underbar tölt i ca 500m. Skrittade lite och tog sen en galopp på ca 700m. ville springa fort men fick ner tempot riktigt bra och med lätt drivning från sätet behöll vi den underbara 3taktsgaloppen i kort tempo!. Vände och red galopp lika långt hem igen (alltså ca 700m) Där ville han rusa mera men en ordentlig halvhalt och lätt drivning med sätet fick jag ner tempot igen.
Satt av efter den galoppen och gick hem. Orkade inte ha tyglarna i handen utan la dom över halsen på Bingó. Som snällt bara följer efter, han vågar inget annat. Eller ja, det handlar om ömsesidig respekt. Och som stallkamrat sa när vi landa på stallplanen "det syns att du och Bingó har byggt upp ett bra förtroende" och det har vi ju. Efter 3år och typ 4:a månader ska man ha ett bra samspel. Man ska kunna lita på att hästen följer efter även fast man inte håller i tyglar eller grimskaft.

Det är skönt att veta att Bingó aldrig skulle göra något från marken. Skulle aldrig springa över mig, eller på något sätt sätta sig upp mot mig. Han vet vart han står, han vet vart jag står och att jag är en stark ledare. Nog för att jag alltid måste vara den starka, annars tar han tillfället i akt och försöker kliva över sträcket. Men jag är aldrig en svag person när jag är med Bingó (eller med någon annan häst eller för den delen) Med hästar är det JAG som är LEDAREN. Sådeså!
Sen vet vi alla att Bingó kan vara en riktig liten djävul (!!) uppsuttet. Men det får man ta. Det är så han är :)

Lyckopiller i vardagen <3

Jag älskar mina djur, det gör jag verkligen. Litenkatt är som ett plåster nuförtiden. Vet inte vad det beror på men blir jätteorolig när han inte vet vart jag är någonstans. Jag får inte gå på toa själv, gå ner för trappen själv (har jag iof aldrig fått göra), jobbigast är när jag ska duscha, han har börjat med att skrika oavbrutet igen från det att ja kliver in i duschen tills det att jag kliver ur igen. Det betyder alltså att jag har skippat mina långa härliga duschar på ca 20 min till korta duschar på 5min, max 10 min. Det går helt enkelt inte att slappna av i duschen längre. Tror att det är dags för kastrering, antagligen därför han är som han är.

Bingó är ju ett knippe lyckopiller han med <3. Stalltjänst imorse och stallkamrat var ute liiite tidigare än jag och mamma, dvs, hon hade hunnit slänga in höt, jag fick äran att slänga in morgonkrafft till de hästar som ska ha. Så kliver man in i stallet och Bingó rycker upp huvudet från hö högen när jag kommer och säger "godmorgon hästarna" och gnäggar och sticker ut huvudet för att få lite klapp och kärlek. Ni som inte kan se framför er en islandshäst med yvig man och pannlugg med 2små örontoppar som pekar fram under all man och med ögon som verkligen säger "Hejj matte, jag har saknat dig". Det är bland det bästa som finns! Inte mycket som slår den känslan!

Ingen ridning idag dock, snöslask överallt. Bingó fick vila.. Får se om det går att rida imorgon (hoppas) för jag behöver få en ridtur för mig själv, en ridtur som går lekande lätt. Där allt bara sitter och jag äntligen kan få gasa på i tölten. Vilken dröm. Och snälla låt den slå in imorgon!


Baktass som varit inlindat sen i Torsdags
då Bingó fixade sig ett alldeles eget broddtramp!

Mest av allt....

Är helt psykiskt slut, så slut att jag inte ens egentligen orkar att kliva upp ur sängen. Ännu mindre rida. Men jag red idag ändå, eftersom Annica skulle rida Múska. Däremot fick jag sitta av mitt i ridturen, för jag orkar helt seriöst inte bråka med min häst. Det går inte. Jag kan gissa att det blir han som triggar igång mitt "melt down".
Det är härligt med hästar med vilja, humör och temprament. MEN det är inte härligt när hästen inte accepterar ett "nej, vi ska skritta". Vet inte hur jag ska orka med lektionen på torsdag. Men den behövs skulle ja tro. För på något sett så kan jag just nu inte glädjas av våra framgångar. Jag behöver någon som skriker på mig tills jag gör rätt. Jag behöver någon som skriker av lycka när det går bra. Jag behöver någon som tänder min låga igen!.

Mest av allt vill jag ha vår. Orka med snöslask en gång till?

Vi förtränger, önskar att det aldrig hänt oss

Vi städar undan beviset på att Bertil någonsin funnits. Mitt sätt att förneka, jag städar undan. Skuffa undan, han fanns aldrig. Bort med matskål. Köpa ny matskål åt litenkatt. Bort med halsband, bort med kattmat. Allt ska bort. För då har han aldrig funnits.. Dock hamstrar jag bilder. Setat och kollat igenom min bdb med många gamla bilder som jag har raderat från datorn. Skapat ny mapp som heter Bertil och där läggs bilderna in. Ska snart bränna över på skiva, snart.

Jag skulle inte ha ridit idag eller, men jag gjorde det ändå. Tölten är superfin, sen gick allt annat åt helvete. Hästen la sig i pass ist för galopp, drar sen upp i korsgalopp och får panik, trampar på sig själv och fixar på så sätt ett fint broddtramp (jippi), blodet flödade rätt fint, dock inget jag såg förrens vi var hemma på stallplan.. Drog iväg efter ena galoppbacken också, för direkt efter den galoppbacken är det halt och skritt som gäller, eftersom det lutar lite nedåt direkt efter. Då går hästjäveln över i ökad tölt och bara drar på. Tur i himlen över att stallkamraten fick stopp på sin häst. Annars hade jag nog legat på akuten nu. Suck! Absolut dags att börja dra ner på krafftgivan. Gamla Bingó is back!

Lyckopiller, anyone?

Jag är helt slut. Psykiskt slut. Än har jag inte haft ett "melt down" men det kommer att komma. När jag minst anar det kommer det att komma. Jag är sjukt rädd över att när de väl kommer, så kommer det vara på riktigt.
Än kan jag titta på bilder av katten utan att bryta ihop. Däremot börjar jag smågråta när jag läser orden R.I.P
Men grejjen är att de bara är så pass att ögonen vattnas. Inget mer, så jag väntar. Tillslut kommer det, men nu får jag bara vänta.

Är för trött för att prata om min arbetsintervju, men jag tror det gick bra.
Jag hoppas på att det gick bra. Sjukt skumma frågor som kom, men jag tror jag lyckades faktiskt
Svaret får jag hem i ett brev inom en snar framtid. Så vi får vänta och se.
Vänta är något jag är bra på. Så jag väntar


Matte älskar dig <3 R.I.P

 


R.I.P älskade katt <3<3
Matte älskar dig och kommer aldrig glömma dig.
Du lever kvar genom mina minnen <3

Inget kommer fylla den tomhet jag känner i hjärtat.
Men jag hoppas jag själv kan fylla det med underbara minnen utav dig <3
Du var min bästastevän och du har fått höra så mycket,
du har fått höra saker som ingen annan har fått höra.
Du har tröstat mig när jag har varit ledsen, du fick mig att skratta.

En dag möts vi igen, tills dess. Ha så kul i katthimlen!
Matte kommer snart hon med <3<3
Glöm inte bort mig!
Jag älskar dig <'3

Slut på tårar?

5 timmar och 8:a minuter kvar.

FAN >.<

Tårarna slutar inte att rinna, jag kan egentligen inte fatta att det kommer hända snart.
Skärmen är helt suddig pga tårarna.

5timmar och 2min kvar.

jag har fan inte tid att sitta här!

Helvete

Tisdag 24/3 kl 18:45. Kan redan säga nu att det kommer va den värsta tiden i mitt liv. FAN

Utflykt; rida ridhus :)

Fan va glad jag är över att ha en ponnyhest som gör det man ber honom om. Och som ALDRIG skulle kliva över linjen och börja stegra, dra iväg osv vid lastning (eller vid något annat tillfälle eller för den delen). Stallkamratens hästaponny vart totalt galen (och man såg hur djävulshornen växte fram och ögonen bara blixtrade utav bus). Vadå? gå in i transporten? varför det?. Jag gör såhär ist, stegrar. vänder om och galoppar upp till killarnas hage ist? Yes no maybe? Testade även med att lasta Bingó först men det hjälpte ju inte ett skit. Fick lasta ur Bingó och testa igen med stallkamratens häst. Tillslut gick jag in och hämtade mitt kedje grimskaft och satte på det, så kedjan satt över nosryggen. Hästen testa med att kasta sig bakåt, jag drog åt kedjan, hästen stegra sig, jag höll kvar trycket. Men såfort 4:a hovar stod på marken försvann tryck över nos och häst såg chockad ut. Häst testa med att gå bak, tryck på nos kom tillbaka.. Häst testa gå fram, inge tryck alls. AHA de är FRAMÅT dom vill att jag ska gå. Knalla på transporten... Men typ, grattis? ´
Bingó klev rakt in och så åkte vi iväg, ca 15min försenade.

Bingó var duktig vid ridning också, bortsett från hans frispel när vi red förbi en dörr på ena kortisdan, där det var tänt innanför dörren och så stod det hindermaterial där inne.. Gick INTE att gå förbi där, utan man måste kasta sig in mot mitten och hyperventilera. Men aja, red runt på volter och 8volter i tölt ist, superhärlig var han <3. Jävligt trevlig form, fick t.o.m upp den lite idag! Dock var det tungt underlag i ridhuset och trava gick inte alls. Blev bara rollningar och då vill jag inte pressa honom. Men tölten ibland! Wooow <3<3<3

Shooting star

När jag vandrade till kamrat ikväll, så såg jag en stjärnfall. Jag har alltid alltid alltid önskat mig en häst så fort jag sett en fallande stjärna. Jag fick en häst tillslut, right? Därför måste det funka! Jag har däremot en teori om att man måste önska sig samma sak varje gång, och tillslut slår den in! Det är jag helt säker på. Det hände mig, eller hur!?. Dagens önskan, och något jag kommer önska mig tills det slår in, tänker jag inte berätta. För då slår det inte in. Önskan ska hållas hemlig tills den dagen då den slår in. Och jag lovar, slår den in ska jag berätta! Risken finns dock att de tar tid, men jag är envis och vet vad jag vill. Så tillslut så! Tillslut!


Jag måste säga att det är väldigt vackert
med stjärnfall! Det är magiskt!

Igelkottarna rullar ner för backen? Right?

Longering idag, stelt i kroppen sa Bingó men sprang på bra ändå. Det är det enda jag kan märka av nu av spatt och atrox. Att det tar längre tid tills han blir mjuk och smidig i kroppen vid longering. Brukar ta några varv på 4kanten i skritt och sen börja på volt med skritt-trav-skritt-trav övergångar, och man ser att det tar några varv extra innan den mjuka traven kommer fram. Vid ridning känns inget eftersom man skrittar fram så mycket längre än några varv runt 4kanten, men bara en observering från min sida. Söt var han iaf när han fick springa på runt runt och galoppa å ha sig :)


Sen har jag fått världens bästa skratt idag x'D Pappa sitter och tittar ut genom fönstret vid middagen och ojjar sig över att de ligger så mycket löv på marken, men så säger han glatt att "jag har iaf varit snäll mot igelkottarna". Jaha, sa mamma. Igelkottarna lägger sig i befintliga högar, inte i löv som är utspridda. Pappa svarar då att "ja men dom fäller väl ut sina taggar och rullar runt i löven?. Så fastnar löven på taggarna och dom vandrar till ett ställe dom kan krypa in och sova hela vintern". Seriöst xD jag har nog inte garvat så jävla mycket och så länge på flera veckor XD Tårarna bokstavligen sprutade och jag fick magknip. För det jag såg framför mig var en igelkottsfamilj som kommer gåendes, ser massa löv ligga i en backe, tar sats och rullar ner för backen en efter en och knallar sen vidare täckta med löv x''''D
Sen när jag väl hade samlat mig lite och torkat tårarna började jag tänka på hur ett dagis kommer på promenad och dagisfröknarna ställer sig och pekar å säger, titta nu barn, kolla nu på igelkottarna när dom kommer rullandes ner för backen här, deras sätt att samla på sig löv så de får ett varmt täcke på under vintern.. x''''D
Fyfan xD jag garvar typ lika mycket nu igen xD

Fri tolkning av diverse skänklar!

Ändrade tider angående jobbintervjun, Onsdag den 25:e kl 15:00 är det dags *omg*

Sen är det hästarnas dag idag, enligt Bingó då. Fri tolkning av diverse hjälper!
Dvs, halvhalt och tillägg av ena skänkel (som då ska betyda skänkelvikning i trav) det är då galopp för er som inte visste det ;D
Likadant när man lättar i handen, de är också galopp!
Och speciellt när man driver fram till handen i trav, de är också galopp!
Sen kan man alltid leta saker i skogen som man också kan gå och bli rädd för. För rädd häst=galopp faktiskt xD

Fast han gör det med glimten i ögat som tur är. De är tråkigt att bara trava faktiskt!! Han fick till det i traven då och då iaf, men oftast gick det bara onödigt fort xD men vafan ;D What to do liksom. Går nog bättre på lördag ;D för imorgon hade ja tänkt longera faktiskt. Kan tänka mig att Bingó kommer springa på ganska bra xD

Snart Jobbintervju!!! OMG

Shit shit shit shit shit shit shit :o:o:o:o:o
Nu blev Carro nervös :o:o:o
Dom ringde från ett av alla jobben jag sökte och ville att jag skulle komma på arbetsintervju :O:O:O
Omg Omg Omg Omg.!! Den 29:e Mars kl 19:00 gäller det (ja en söndag?!? ) håll tummarna :'D
Nu gäller det att leta upp betyg och ringa efter referens! :D Iihhh ja vill sååå

Släktforskning

Bingó såg lite paff ut när jag satt av efter 30minuters skritt. Är vi verkligen klara redan?? :o ingen tölt? ingen galopp?? :O
Kändes trevlig också, eller ja, jag kände faktiskt ingen större skillnad xD men de är bara positivt :) Imorgon blir det lite trav/tölt sen är de bara att köra på igen :)
Setat och kollar runt på worldfengur och hittat lite bilder på Bingós släktingar. Däremot inga bilder på mamma eller pappan :( lite (mycket) tråkigt faktiskt, hade varit roligt att se!

Här iaf en bild på Bingós Farmor, Skima frá Kirkjubæ :)Och en bild på Bingós snygging till gammelmorfar (Bingós pappas morfar)
Þáttur frá Kirkjubæ. En riktig snygging med 675 avkommor!!Fast ja är ledsen över brist på bilder av släktingar! Väldigt tråkigt. Men inte mycket att göra åt, och jag är för feg för att våga skriva till Bingós uppfödare (för varför skulle han komma ihåg Bingó och ha bilder på mamma och pappan för?, mamman är helt okänd, eller ja, jag vet vad hon heter men helt okänd stamm har hon iaf)

Aja, nu ska ja nog sluta kolla på worldfengur, setat och kollat runt i typ 4:a timmar nu xD

Nu sängen nästa!

Hör du? ljudet av något som försvinner?

Vänta, tyst *scchh* hör du, inte? Lyssna noooga! Hör du nu? Ja de är rätt, det är ljudet av pengar som försvinner, närmare bestämt 680kronor som flaxar iväg. Var det värt att bli av med 680 kronor på en halvtimme? Absolut! Allt är värt det om det betyder att Ponnyn mår bra!

Ja ni gissar rätt, Kiropraktorn kom ut idag, pillade runt på Bingó ett tag och sen tog hon tag i vänster bakben, ställde sig vid sidan av honom och la upp benet på sitt egna ben, så att hasen vilar på knät. Sen tog hon tag med sin hand och tröck till över hasen, ner mot hoven. Bingó hoppa sisådär 15 meter upp i luften. Men det var också enda låsningen han hade. En liten liten liten låsning på vänsterbak has. helt otroligt!
Hals, nacke och bog fick 10 poäng av 10 möjliga. Verkligen jättefin och mjuk och bra muskler.
Överlag tyckte kiropraktorn att Bingó var väldigt fin, hade bra muskler, fint hull, inga spänningar och hade ett "glatt yttryck".
Kändes väldigt skönt att höra :) Hon skulle även hålla tummarna för oss inför kommande tävlingssäsong och tyckte vi var värda en blå/gul rosett. Om inte annat för det toppenjobb jag har gjort med Bingó under igångsättningen. och ja, jag förtjänar en blå/gul rosett. och jag ska även köpa mig en blå/gul rosett. Det bara för att JAG KAN!

Jag är stolt över mitt jobb, jag är stolt över mig och ja, jag skryter om det!.


Dagens

Just nu är skritt en onödig gångart om ni frågar Bingó, skritta? va är det? Tölt? yes, no, maybe??
energi har han ju iaf så det räcker och blir över! Red lite på ridbanan och tränade trav på volt, gick sådär, eller ja det gick bra i höger varv, sämre i vänster.. Jag har varit dålig på att böja igenom honmo nu (fy på mig) men jag har koncentrerat mig på annat och alltid är det något som bli lidande! aja, imorgon kommer Kiropraktorn ut iaf, får se om han har en låsning i bogen på vänster sida (så nu får vi se om Carro känner sin häst eller inte xD) Ska iaf bli spännande (och dyyyrt).

Sen på söndag från kl 17 och en timme framåt har vi hyrt ett ridhus!. Bingó är ju faktiskt van att vara i ridhus men de ska bli skojj att bara komma iväg och se något nytt! Sen får vi se hur stallkamrats häst reagerar när han kommer in i ett ridhus, eftersom han aldrig varit i ett förut. Tur att han har Bingó med sig. Lekkamrat i hagen samt i högre rang ;D Bara Bingó inte får för sig att flippa xD men de tror ja inte faktiskt ^^.

Jobbsökande hit och dit, ORKA!

Börjar tröttna ganska rejält på det här med jobbannonser och att söka jobb. Jag som drömde inatt (märk mitt inlägg för ett tag sen, jag HATAR att drömma) att jag vann 50 tusen i månaden i 25 år på trisslott >.< orka vakna upp till det här då liksom? vafan! GE MIG ETT JOBB ffs

Aja, har sökt ytterligare ett jobb idag, så man får väl hoppas? 3 jobb nu som jag hoppas på. Ansökningstiden har inte gått ut en så de är väl ett tag tills jag får reda på något. Sjukt jobbigt!

Glömde att nämna, Mitt 500:e Inlägg
Woohoo (eller nått sånt xD)

Tatuerings planer!

Snart är det lön (ja hejj jag hoppas att dagarna går fort), de är min sista lön. Och de kommer att vara min bästa lön också. Nu börjar funderingarna på riktigt om min nästa tatuering. Problem nr1 VART ska den göras någonstans? Jag vet ingen studio eller person överhuvudtaget som är bra på att tatuera in porträtt, sen problem nr2 Kostar? Antar att de kommer gå på en 2tusen kronor eller nått. Den är ju inte stor, men detaljerad eftersom de är en kissekatt.
Skulle verkligen vilja ha allt fixat å bara ha ett datum att se fram emot. Ska ringa stället som jag tatuerade mig på förut. Får väl fråga där om de är någon som vill och kan göra en bra tatuering som faktiskt ska likna katten på bilden, så får man väl åka dit och se va dom vill ha för det. För jag gillade det stället, rent, fräscht osv. Men först ska väl pengarna sitta på kontot, och så får vi hoppas för allt i världen att dom inte vill ha mer betalt än 2tusen xD kan tänka mig att betala 2,5 kanske.. Men ja menar, det är fortfarande ingen stor tatuering samt att den ska vara svartvit (eller ja ögonen ska vara gul/gröna)

Men aja, först pengar in på kontot, sen ringa och kolla, och eventuellt åka dit med bild och beställa tid. AHHH Jag vill NU NU NU NU NU :o

Träningsfunderingar och framtidsplaner

Allt faller på plats med Bingó nuförtiden, tölten är ett faktum, han får INTE slå upp huvudet, och det gör han inte eller. Fortfarande låg och djup form men det kommer, jag måste lära mig att det tar tid och att det kommer. Galoppen däremot är jag helt handfallen fortfarande, testade idag med att driva på som satan när han gick ner i form men det slutade med passinslag samt korsgalopp. Testade en gång till, låga händer, sitta ner och driva samt fånga upp, gick bättre men fortfarande fyrtakt och springig. Testade ytterligare en gång med samma resultat. Jag vet ju faktiskt inte HUR man gör, jaja, principen är fånga upp och driv, så är det alltid! Men jag menar, antagligen har väl Bingó inte riktigt styrkan än, och det kan jag förstå (fast vi varit igång över 1 år nu) däremot vet jag att kondis och styrka tar tid att bygga upp! Och antagligen om jag fortsätter med stärkande övningar, som galoppfattningar. Så kommer styrkan och vi kommer antagligen att kunna gå i form. Måste fråga min lilla kära tränare när hon kommer ut nästa gång (2/4) hur hon skulle göra och hur hon skulle ta det därifrån. För tanken är påträngande, jag vill ställa upp i femgång (omg hur ska ja våga?)

Nattligt svammel om dagens händelser

Hade jag haft kameran här nere hade jag kunnat visa er bilder på nya bilen som vi var och tittade på idag. Mammas bil (läs min bil när jag har körkort xD) en liten Ford Thunderbird -66.. Importerad från Usa, ska lackas om innan vi får hem den. Grön och grann ska den bli ;D Men bilder kommer imorgon antagligen.

Bingó fick vila idag, förtjänat den vilan :D imorgon ska ja rida, vart vet jag inte men jag gissar att jag rider vägen igen. Måste testa galoppen en gång till. Så jävla nyfiken på vad som händer om jag driver som en galning när han går i form!
På tisdag kommer kiropraktorn ut, ska bli spännande å se om hon hittar något. Känns inte som det finns något att hitta. För han går så jävla bra just nu. Ingen bog som sticker ut, ingen sida som är svårböjd, ingen gångart som är problematisk. Så det ska bli spännande faktiskt. Var ju ett bra tag sen han blev kollad (typ över ett halvår sen tror ja). Som sagt, ska bli spännande :)

Jag håller på er <3

Jag hoppas så för eran skull!
Den här gången ska det gå och jag håller alla tummar och tår.
För nu ska det funka, det är eran tur


Framgångar, funderingar och skryt!

När allt annat i livet står stilla eller tar stora kliv bakåt så fortsätter vi att utvecklas tillsammans <3, tänk att något kan göra en så glad? tänk att något kan få en att tända till så jävla mycket. Tänk att vi har gjort allt det här tillsammans :'D
Bara att veta att min häst tänder till när jag tar fram klockorna (lätta skyddsboots) för han VET att vi ska busa, han VET att de är flygande pass som gäller! Jag ser det på honom och det gör mig så glad, att veta att han även gillar det vi sysslar med.
Blev mycket galopp idag, första passläggningen gick inge vidare, men vi hade ju bara börjat :D 4:a gånger till med underbara underbara flygande pass <3, Bingó tänder verkligen till och de är underbart. Galoppar lite till inför sista galoppbacken och får till drivning och halvhalterna jävligt bra måste ja säga, så pass bra att Bingó gick ner i form i galoppen! Kan ni tänka er? Min hästpojke i form i galoppen? Däremot blev det 4takt eftersom han inte riktigt orkade ta i ordentligt, blir ju mycket tyngre. Men jag verkligen kände hur ryggen kom upp och hur han fick ett annat steg (trots 4takten) Nästa gång, så ska ja inte bli så paff att jag glömmer bort att driva. Nästa gång ska ja driva som en idiot och vi ska flyga fram i ren 3taksgalopp i FORM. FAN va ja längtar!

Det är helt otroligt egentligen, snart har vi form i 4:a gångarter! Jag blir helt salig när jag tänker på det. Tänk att jag har gått från en stressad stel 5gångare utan trav och utan ren tölt (grisepass på hög nivå), till en trevlig 5gångare med bra trav i form, skritt i form, tölten sitter snart formen i och antagligen med lite mer träning för oss båda så kommer galoppen i form också. Helt jävla otroligt. Jag är så förbannat stolt så det finns inte!

Jag är vanligtvis inte den som skryter, faktiskt. Ni som känner mig vet det. Men när jag tittar på min häst vill jag bara skrika rakt ut att HAN ÄR MIN!.. JAG har gjort allt arbete ingen annan! Jag, jag och bara jag har förvandlat denna pojke till det fina fina guldet han är idag. Alla timmar, alla tårar, all svett och alla pengar har genererat i den hästen. Helt otroligt!
Det är helt helt otroligt att han är så fin som han är idag, utdömd av veterinärerna "han blir en haghäst, max att du kan skritta honom korta stunder på plant underlag" dom orden ringer ofta i mina öron, jävligt ofta ska ni veta. Jag skulle så gärna vilja åka till veterinärerna och skrika rakt ut att "JAG VANN, vi klarade det. Ni hade FEL FEL FEL" (och samtidigt göra en sjukt ful segerdans) Det vore något det.

Jag vet att jag är långt ifrån perfekt, mycket jobb kvar hos mig och hos Bingó. Det vore inte mer än rättvist mot Bingó om jag gick ner i vikt och jag försöker, tro mig. Han är värd det!
Men fan vad jag har lärt mig av den här hästen. Form? det fanns inte i mina tankar när ja skrutta runt på ridskolan, ren takt? va är det? tölt som tölt, trav som trav? eller?. Bärighet? you said what?, riktigt härliga ridturer? va är det?, framgång och tävlingar? No way! Ja menar, en egen häst eller medryttarhäst med för den delen vidgar verkligen vyerna. Fan va jag har lärt mig! Jag har ju blivit stallets frågetant " Min häst gör si och så, hur ska ja göra för att han ska sluta?"  "Är det här ren takt? hur hör du det?"   "Gör jag rätt nu? ser det bra ut?" 
Ja menar, jag sitter verkligen på kunskaper nu, något jag inte gjorde för ca 3 år sen. Att vuxna människor frågar mig är så underbart roligt! Att lilla lilla jag kan tillföra något. Nej jag är stolt över mig själv, jag är stolt över min häst och jag är stolt över våra framgångar. Vi är fan värda en blågul rosett! GE mig en blågul rosett! (om ja nu ska köpa den själv!!)


Det man inte har i huvudet, får man ha i benen!

Red vägen idag igen, men bara 2 ggr ;D dvs ca 6 km ^^. Tölta super idag med, dock piggare och låg på mer, red med samma häst som igår fast annan ryttare ;D galoppa 3 ggr iaf och Bingó verkligen for iväg i ena galoppen, vart nästan lite orolig där ett tag om hur ja skulle få stopp på honom, men det gick som tur va ^^. Imorgon ska ja också rida, vägen igen, men däremot ska ja se om jag kan få någon pass :) Sen ska vi träna lite mer på att galoppera längre sträckor på plant underlag och så får vi se om han tar mina halvhalter xD Kan bli spännande ;D

Jobbigast idag var nog när jag visste om att jag hade en häst till att sköta förutom Bingó (dvs ja mockar och kastar in mat), fixar allt sånt innan jag hämtar Bingó i hagen så jag mockade Bingós box + en box till, drar ut på ridtur och sen när ja trixat klart i stallet och känner mig klar ser jag att ännu en häst i stallet har det omockat (kl är runt 19 och hästarna kommer in om typ ca 30 min, hästägaren brukar alltid vara tidig) När det slog mig att jag skulle mocka och mata den hästen också.. Sådär lagomt kul att springa ut och hämta skottkärran och börja mocka och packa å trixa med mat när man faktiskt trodde att man var klar xD aja, det man inte har i huvudet får man ha i benen ;D

Träning i ridhus, inom snar framtid :) Kul

Stallkamrat ringde för en timme sen ungefär och väckte lilla mig (a), iaf så frågade hon om jag villa följa med och träna i ridhus någongång innan tävlingen på Fors är, eftersom hon vill vara med på tävlingen men hennes häst har aldrig gått i ridhus. Absolut svarade jag, alltid kul att komma ut och träna någon annanstans och speciellt i ridhus där underlaget och ljudet är annorlunda! Sånt är toppen kul! Sen har Bingó alltid en förmåga att gå bättre när vi är borta haha. Iaf hon skulle bjuda på ridhusets kostnad om hon fick åka med i våran transport, och ja, såklart hon får det :)
Så nu har jag ytterligare något att se fram emot, ska bli lite kul faktiskt. Har ingen aaning om hur det ser ut dit vi ska, men det blir nog bra ändå xD

Underbara häst <3 Underbara ridtur

Idag var en av dom dagarna man verkligen är glad över att man har häst och sysslar med ridning, för visst fan går det dåligt mer ofta än vad det går bra,. Men idag gick det bra, riktigt bra om jag får säga det själv!. Red våran väg 3ggr idag fram å tillbaka (nästan 1mil) Töltade hela vägen bort, galopp i backen vid sågen och fortsätta galoppa en bra bit för att övergå i tölt och rida till galoppbacke nr2 där vi innan backen vände och red tillbaka, gjorde detta som sagt 3 ggr och Annica och Múska var med och red. Men Bingó var lugn som en filbunke. Kunde helt seriöst släppa tyglarna och han tölta på i samma takt och tempo som JAG hade bestämt! Det är fan inte ofta det händer, Bingó tar ju väldigt gärna chansen att öka tempot, men idag fann han sig i att jag hade bestämt tempo och liksom bara gick där lugnt och fint. Älskade hästpojke <3, Sen att han även bjöd på form (och nu ska ni veta att jag inte pratar om den djupa formen han går i när vi töltar på volt, utan en form med högre resning men han skulle fortfarande kunna peta ner mulen liiite till), gör ju inte saken sämre direkt :D Åh nej, de är dessa ridturer man lever för faktiskt.  När allt går som på räls och inget direkt tjaffs behövs, däremot måste man alltid visa vem det är som bestämmer när man rider Bingó, annars kan det lätt gå från underbart till livsfarligt, för han är förjävligt bra på att ta vara på stunder då man inte riktigt är med till 100%. Men det är också den typen av hästar jag älskar!

Nog pratat, nu ska jag däremot anmäla mig till en liten tävling :) Den 2:a mars är den, får väl se om jag får plats eller inte. Eftersom klubben som håller i tävlingen har så att deras klubbmedlemmar har företräde om det är många som anmäler sig. Men iaf, nu ska jag göra ett försök så får vi hoppas att det blir tävling den 2:a Mars :)

Litenkatt = Terrorist

Det är jättekul att ha kattunge..... ibland
Just nu är litenkatt inne i en riktig jävla jobbig period då ALLT absolut ALLT ska pillas med! Roligast är att ha ner saker och ting, som min porslinshäst (som klarade sig utan skador tack gode gud), för bara en stund sen hade han även ner en ask med knappnålar, verkligen skitkul >.< Tog mig en kvart innan jag hittade alla små nålar och jag är inte helt hundra på att jag fått upp alla eller, lär ju märkas när och om någon trampar på en nål eller om litenkatt kommer med nålen någonstans i kroppen/på kroppen. Hoppas som sagt att ja hitta alla, men man ska inte vara helt hundra på det inte.

Ja, nog är han söt iaf, tur för honom ;D

Stall +bilder :)

Snö snö snö snö, helvete va mycket snö det kan komma under en natt, seriöst! Runt 15cm snö i stallet och Bingó stod och såg glad ut när jag kom. "Matte!!! Ta in mig så jag slipper snön!!" Sötnosen. Tog in och borsta lite och tog sen en kort promenad och släppte i en av de mindre sommarhagarna, ´Bingó bocka lite lite. Men sen stod han bara och lekte modell i snöyran. Tillslut (dvs efter ca 5 min) tröttnade Bingó och ville in i stallet igen xD Lägger upp lite bilder som jag tog idag med mobilen ^^. Juste ja, måste säga att han är väldigt söt ponnyn, det är läskigt med snö som rinner nedför mulen, så han slicka och slicka och slicka för att få bort snön som rann xD Gör samma sak när det regnar också, äääckligt ju när det rinner!

 
Bingó med spetsade öron när matte ropa. :)


Ser något i fjärran ^^


Matte, kan vi inte gå in nu? Det snöar jättemycket :(


Och detta frenetiska slickande ;D Mycket obehagligt med snö som rinner över mulen ju!


Drömmar = Moodkiller

Jag hatar verkligen att drömma, dagdrömma är helt ok, jag kan styra över drömmen då. Men att drömma något underbart å sen vakna å inse att det bara var en dröm är det värsta jag vet. Blir lika ledsen varje gång efter en sådan dröm. Att vakna upp till det jag har nu är helt ok. Absolut finns det saker som kan bli bättre (jobb, egen lägenhet osv osv) men att vakna upp från en underbar dröm. Där allt bara är allmänt toppen. Allt går som man vill och livet leker, och sen vakna upp och inse att allt det där man drömt om är så långt borta, om det ens går att uppnå?. Det är verkligen en riktig moodkiller.

Låg kvar i sängen över 1 timme extra pga just en sådan dröm. Som aldrig kommer att gå att uppfylla. Att bara ligga apatisk i sängen och tänka på drömmen och riktigt förstå, att verkligen fundera och inse att det kommer aldrig hända. Det får mig ibland att fundera på om man verkligen lever det liv man vill leva, "ska det vara såhär jämt?" Jag vet att jag är i en svacka, men jag vet också att jag mår bra, det funkar. Livet går vidare och antagligen jag också. Jag har varit längre ner och kravlat mig upp, det har jag lyckats med. Jag ska klara det här också, självklart ska jag klara det här med!. Frågan är bara hur lång tid det tar innan det vänder? Jag har däremot fått nog av dessa drömmar nu, ge mig mardrömmar om jag nu ska envisas med att komma ihåg drömmarna. För tacka vet jag då mardrömmar, där man faktiskt kan vakna och andas ut och tänka att "puh, det var bara en mardröm"..


Ont, det gör ont

Det gör lite ont, lite lite ont att veta att dom är på jobbet nu och dricker "komma igång kaffet" speciellt när jag vet vilka som jobbar inatt. Och jag ljög, det gör faktiskt mycket ont.
Långt kvar innan jag vet något om jobben jag sökt också för de delen, jag vill veta nu nu nu >.< det vore så perfekt om någon ville ha mig iaf. Ligger så jävla bra till rent lägesmässigt.. Men jag ska inte hoppas för mycket, vet hur det blir.

Litenkatt är ca 6 månader nu också, snart är det dags för kastrering. Men får se om det blir inom en snar framtid eller inte. Vill veta lite mer om hur det ser ut pengamässigt i framtiden. Han dör inte av att vara riktig hankatt i 1 år tex. Hoppas bara att han inte blir ett as och pissar på allt.. Men vi hoppas på det bästa! Och påtal om pengar så vill jag verkligen verkligen verkligen verkligen göra min tatuering nu!! Fan att de ska vara dyrt >.< och att just jag just nu ska ha dåligt med pengar. Eller iaf, behöva spara pengarna för andra utgifter! Bläää.

Men jag har tur som har mina guldkorn i livet <3 Fan va jag älskar er <3<3<3

Stalltjänst

Efter någon timmes sömn var det dag att gå upp igen, hann knappt lägga huvudet på kudden innan kl ringde >.< upp å hoppa och åka ut till stallet där 13 små hästar stod och väntade på frukostmaten. Fodra fort fort kasta in hö+krafft och sen in i boden och käka frukost :) Släppa ut hästar vartefter dom är klara och vänta in Annica som skulle komma vid 9. Göra iordning hästar och rida ut, en stallkamrat följde med och tur var det :) Den ponnyn är så lugn och "seg" så Bingó och jag hade en liten stoppkloss! Däremot var vi påväg om en gång när stallkamrat stanna i galoppbacken eftersom det stod en cyklist där, Bingó ville om men helt plötsligt out of nowhere kom ett spö ut. Jävlar va paff han blev xD Vafan, vart kom den där ifrån? Sen höll han sig på¨mattan resten av ridturen. Inte fan vågar jag testa springa om igen, det ploppa ju upp ett spö som blocka vägen :o Så jävla söt xD.. Sen blev det lite korsgalopp och jääävlar vad han vixlar i tölten när han blir stressad >.< Helt otroligt egentligen!

Men nu lever jag iaf fortfarande och nu ska ja upp å käka lunch :) Mums

Longerings framgångar :D

Nu är jag hemskt trött på detta tråkiga väder >.< slask överallt och lerigt och isigt. Bli vår nu för fan -.-
Bingó var iaf pigg idag vid longering och sprang på riktigt ordentligt. Galoppa fleera varv utan problem i vänstervarv, höger fick jag övertala och "hjälpa till" genom att springa med lite och göra volten mycket stor ;D men tänk, för bara 2,5 år sen fatta han inte grejjen med longering, löslongering gick bra men inte med lina. Sen efter ca 1 år (dvs 1,5år sen) fatta han grejjen med longering med lina å båda varven, dock bara i trav. Skritt hade han inte ro för ;D haha xD sen för ca 1 år sen kom skritten, och för typ ett halvår sen kom galoppen också! Bingó kan inte ens galoppa längst 4kanten med ryttare på ryggen (bryter gärna av till tölt på kortsidorna) men galoppa på volt i lina kan han allt nu ^^. All träning ger färdighet och ännu mer att träna på ;P  Iaf piiigg var han och ville inte alls trava av efter galoppövergångar och galoppvarven, utan ville fortsätta i galopp :P Sötnosen ^^.

Och nej ingen är väl egentligen intresserad men det skiter jag i ;D Ni får läsa ändå och jag antar att era intressesmurfar jobbar på högvarv ;D


Hovis

Nya skor idag på pållen, han njöt som vanligt :) Hovis prata på som bara den, älskar verkligen den människan. Tänk va hon har gjort för oss :) Jättefina hovar har han, men som vanligt väldigt lite att sömma i. Red en kortis och Bingó var pigg pigg pigg, ville bara springa på fort fort i tölten. Gärna galopp men idag tyckte matte annat, så det blev lite dressyr på vägen och på ridbanan för att "få tillbaka honom" Gick som en klocka i tölten tillslut på volt iaf :) I form ;D

Bror m. familj var över, skulle hämta hem en moppe dom köpt. Som numera får bo i vårat garage ett tag framöver kan jag gissa :) Men nu ska jag faktiskt ta mig i kragen och skicka iväg ännu en jobbansökan. Fy fan ;D här ligger det på haha

Massage och mysstund i stallet :)

Bingó var grymt skeptisk när jag kom i hagen idag. Njaaeee vet inte riktigt om jag vill komma till dig idag inte, kan ju hända att jag ska umgås med 2 tjejer som gör konstiga grejjer igen.. Med övertalning kom han ändå ;D haha, och massage blev det. Och mysigt var det! Så härligt när han verkligen berättar vad han tycker och tänker. jag älskar honom för det! Massage i ca 40 min blev det.. Mina stackars armar och händer xD

Imorgon är det nya skor som gäller. Ska bli intressant att se om jag får ur alla broddarna från skorna.. Brukar bli en kamp det där xD

Håll tummarna!?!

Nu anser jag att alla som läser min blogg kan hålla tummarna ett tag framöver. Jag har världens chans nu på ett vikariat :) Vore så underbart, eftersom det ger ännu en fördel! Arbetslivserfarenhet!! :P Jag har också tror jag iaf stor chans på jobbet eftersom det är ungefär samma arbete som där jag jobbade sist men så roligt nog fick sparken ifrån!. Tänk tänk tänk.. Dom söker även folk som efter vikariatet kan få anställning.. Tänk tänk tänk :D Tänk om det vore så enkelt!


Sen måste jag bara inflika att jag har världens skönaste kattunge x'D För nu ska ni höra, att är man en liten kattunge som har lite väl tråkigt när matte sitter framför datorn (för nej man kan inte vara på övervåningen om matte sitter på undervåningen, man ska helst vara i samma rum och gärna PÅ matte), då vet ni, då tar man sig upp på övervåningen för en kort kort sekund för att hämta en leksak och bär den till rummet där matte sitter.. Sen leker man med den leksaken tills den är tråkig. Då går man snabbt upp och hämtar en till ;D haha, oftast efter en kväll framför datorn så ligger de flesta leksakerna här nere. Sen knallar man upp på morgonen och är på övervåningen, då helt plötsligt är alla leksakerna på övervåningen igen xD Motion får ju lillkatten iaf.

Aja, nu upp å käka frukost och föna håret. Sen stallet! Bingó ska nog få lite massage idag tror jag nog allt :)
Ha en bra dag alla!

Och kom ihåg, håll tummarna! snälla?

Häst+snö=Tolkning!

Yes idag vart det gjort på riktigt! Gick vägen en gång med Bingó och jag började med att sitta i pulkan, sen fick Annica sitta på vägen hem och jag gå. Sen satt jag upp på Bingó och Annica fick åka pulka bort till Sågen igen, Bingó SUPERDUKTIG <3
Tölta massa och det gick super. Kände hur han fick ta ;D inte van att ha extra tyngd ju. Men verkligen superduktig :D
Sen fick Annica rida och jag åka pulka, gick fooort xD och snö fick jag i ansiktet. MEN JÄKLAR vad kul det är! Gissar att vi är 3st som kommer ha någon form av träningvärk imorgon :P Antar att vi kära människor kommer ha lite ont i armarna :P Bingó kommer nog ha träningsvärk i bakben å rygg kan ja tänka mig ^^.
Detta är absolut något vi ska göra om! Nästa gång även i trav och galopp ;D det ni. Det kan bli spännande om inte annat xD

Snäll ponnyhest :D

Jag har en väldigt snäll häst faktiskt, som idag vart grymt irriterad på mig haha. Har själv varit lite halvrädd för att galoppa i sommarhagarna (stora öppna fält+galopp= Bingó som inte riktigt vet vart han ska springa utan springer lite överallt och gör dumma saker), men idag visade han mig att han visst kan vara en snäll ponny. Stallägaren har ju plogat i sommarhagarna, vilket gör det lättare att galoppera rakt fram eftersom det är stooora spår ist för helt öppet, så efter lite tölt så tog vi galopp. Och lååångt innan backen slutade hade Bingó redan saktat av från galopp till en redig halt (galopp-tölt-skritt-halt) och vända bak huvudet och tittade på mig som, ser du. INGET hände! Lita på mig nu.. Gjorde samma sak varje gång vi galoppade xD skitsöt när han vände bak huvudet som för att berätta att, Inget hände den här gången eller.

Imorgon ska Annica följa med ut, och har vi tur kan vi nog även Tolka lite igen :D uppsuttet denna gång! Eller fan, har jag berättat att vi testa att tolka med Bingó för någon dag sen?? Jag gick bredvid huvudet på Bingó och Annica gick bakom med tömmar och pulka, Bingó lite rädd. Men sen satte sig Annica i pulkan och då gick det bättre. Lite tyngd så förstod han vad som hände och var riktigt duktig <3 :D sen när Annica skratta var det ju såklart superläskigt xD
Sen fick jag åka en bit å det gick bättre. Mer van att jag går bakom och pratar/sjunger och skrattar å har mig när vi tömkör :P

aja, over and out.

och lev med stavfelen, orkar inte korrekturläsa

Rastlös

Har varit riktigt rastlös idag, slutade med att pappa och jag åkte till Farsta för att glo lite på bokrean. Jag hittade 2 böcker, pappa hitta ingenting xD, sen fick pappa äran att köra gnr's nya album till mig ^^.  For sedan ut till stallet och släppte in hästarna. Bingó fick vila idag, men tror han haft fullt upp i hagen (trasigt täcke).

Måste säga att det känns super att väldigt många på ex-jobbet faktiskt tycker att jag förtjänar att stanna kvar (dock tycker dom att en annan arbetskamrat kan få gå ist). Det känns bra, som en kille sa "Carro är den enda som jag ser arbeta när jag kommer på morgonen" Och ja det är ju sant, jag arbetar alltid. Känner inte att man behöver ta 58 raster direkt. Så man blir ju lite glad iaf när man får höra sånt. Nu börjar dom om 10 min och det känns jättekonstigt att sitta här hemma... Jag ska ju vara på jobbet och dricka min "komma igång kaffe"... Som jag skrev tidigare. Jag hoppas verkligen dom får ett helvete!! ojoj vad jag hoppas dom får ett helvete!!

Lördagen

Red i hagen idag, Bingó pigg som ett jävla as xD MEN, formen sitter även på rakt spår nu i tölten (fortfarande den låga formen men vafan), det gjorde mig lite chockad att han faktiskt gjorde som jag sa även fast jag såg hur djävulshornen växte ut ur pannan på honom ;D Tog några galopper också och det gick bra, men kände hur han blev piggare och starkare efter varje galopp.. Inte lika kul kanske :P


Sen har jag gråtit konstant i 2 timmar nu, sett filmen "ps, I love you" Med Hillary Swank (Million dollar baby) och Gerard Butler. Även med i filmen var Jeffrey Dean Morgan (alla som sett Greys Anatomy vet väl vem Izzie Stevens döde fästman är? ) iaf en riktig snygging är han :D mums ^^.
Iaf, gråtit mig igenom den filmen, och det känns bra. Att gråta ut ännu en gång.. Fast för en annan anledning, nästan slut på tårar. Och det känns konstigt över att jag gråter över förlusten av jobbet. Men det känns skitjobbigt, och helt ärligt känns det som att jag inte behövs. PÅ något sett vill jag höra från mamma på måndag att någon från terminalen kommit upp och beklagat sig över att det varit kaos under natten, eller att dom haft jättemycket att göra. ELLER att dom bara saknar mig. FAN va bra det skulle kännas... Men tyvärr lär det väl inte vara verkligheten, tyvärr. Men så jag önskar och hoppas dom får ett helvete! Ett rent helvete!!

RSS 2.0