Löshoppning

Japp, idag blev det löshoppning av mina ulltussar!
Första gången Kelda löshoppas, så Bingó är med som moraliskt stöd och vägvisare :)
Bingó är ju fortfarande inte helt bra i sitt bakben (sen skadan förra året), däremot såg han faktiskt fräsch ut. För att vara som sagt, pensionär på 21år, knappt igång (just nu, glansis överallt, var ett projekt att bara ta sig till ridhuset!), och ja, alla skador osv som finns hos honom haha.
Kelda däremot, hon är ju fräsch-heten själv och studsar runt som en liten gummiboll! 
Superkul att se dom leka ihop, Bingó vallade Kelda lite då och då och visade stolt upp hur man tar sig an ett hinder.
Bingó fick skutta med några gånger, mest så att Kelda fick in en känsla och för att han helt ärligt tycker det är helt fantastiskt kul! Sen fick Kelda skutta några gånger själv. För att sedan avsluta (ej med i videon) med att båda två fick springa ett varv över nedsänkta bommar (de låg på marken). 
 
Bingó hoppar ju mer än vad Kelda gör i början haha, hon tar bara ett större galoppsprång ;)
Däremot blir det nog att höjja upp lite mer nästa gång det blir löshoppning.
Vi gjorde det väldigt enkelt med ett litet kryss som höjdes till 70cm (sen är väl mittendelen på typ 30-40?!?)
Kelda hoppar iaf mer när vi höjde upp lite. Men kände att de räckte för henne idag :)
 
 
2 printade bilder, HÄR kommer videon! :D
 
 
 
 
 
Tack igen Annica för hjälpen! Hade inte klarat detta ensam! Du är guld värd <3
 

Vovvevakt

Sitter vovvevakt i några timmar till dessa sötnosar, hur söta är de inte då? :D


En bättre dag imorgon?

Usch, varit på riktigt dåligt humör hela den här dagen...
Så, hästarna fick av förklarliga själ vila. De är glansis överallt nu, eftersom det envisades med att regna igår, och då idag frysa på.. Skitkul, verkligen.. skitkul....
 
Har verkligen inget kul att säga. Mer än att jag blivit antagen till både min distanskurs i svenska, samt matten på komvux.. Plugg, here I come! woohoo (eller inte riktigt, men lite kul ska de bli faktiskt ändå.. Även om jag hellre jobbar!)
 
 
I brist på annat, en gammal goding på ingen mindre än mig själv ;D

En regnig Onsdag

Plusgrader och regn.. MEN BLÄ så tråkigt! fy :(
Kommer bli isgata sen när det här fryser på. Värdelöst!
De är iaf för blött för styltor och idag fick Kelda välja väg vid korsningen (antingen uteritt eller ridhus), hon gick med spetsade öron mot ridhuset, så vi tog oss en sväng därinne.
Mest kolla av, övergångar i traven, serpentinbågar, några galopper och lite tölt. Ännu en gång föll det snö från ridhustaket och den här gången blev hon lite räddare då det ramlade precis vid oss. Trodde för en sekund att jag skulle falla av då jag fick all vikt bakåt och i högra stigbygeln. Men hon stannade efter 2skutt. Snäll häst det där!
Gjorde några övergångar till efter det, men de var inga problem sa Kelda :) Hon släpper saker fort iaf!
 
Bingó fick vila i detta äckelväder. Imorgon blir det en prommis om de inte fryst på och blivit isgata vill säga!
 
 
 
Vi bryter vanan av att slänga in en hästbild och tar en bild på mig själv ist :D 
Det var lite otippat va ;)

Lugn "dagen efter"

Seg dag idag, snöat nästan hela natten och de har väl kommit en 10-15cm. Så vidrigt!
Skottade mig fram till bilen, skotta fram bilen (eller ja, vad man nu kallar det när man ska få fram en BIL under SNÖN). For sedan till stallet och muttrade över att stora motorvägen var helt oplogad (kl 13 liksom?!?)
och att folk inte kan köra bil, ibland undrar jag om jag ens själv ska köra bil haha, blir så jävla förbannad när folk mökar i 30km/h på en 50km/h väg, när de knappt är snö (för småvägarna var plogade faktiskt).
Men men, pållarna fick vila idag, Bingó såg ut som en levande istapp, var ju blåst och nästan lite regnsnöisch som ramlade. Täcket var stenhårt hahahah och svanslappen helt stelfryst :P haha snyggt ;)
Kelda hade nog varit smartare och stått i lä av Bingó, hon såg mer ut som en häst.
Pållarna fick i vilket fall komma in tidigare, de såg ganska eländiga ut ute i hagen ;)
 
 
Trollen i somras.
Ååååhhh vad jag längtar!!!! :(

Julaftonsritt

Att julen kan vara så stressande men ändå ganska trevlig.
Bingo och jag tog oss en barbacka skrittur på 20min. Supermysigt :D

Kelda och jag tog oss en fartfylld tur på vägarna, mycket kul! Gasa på i galoppen och tölten :) släppte alla krav om form, men hon bjöd till själv bitvis :)
Superhärligt :)


God Jul

Julgranen är uppe sen någon timme tillbaka. Katten har varit framm och nosat, rivit och pillat på kulorna, glittret och allt annat spännande som hör till. Kan säga såhär, vatten sprayflaskan är framplockad ;) haha
 
God Jul på er mina kära läsare, hoppas ni får en jättefin jul, hur ni än väljer att fira den! :)
 

Tjatar lite till

Jag vet, de är säkert JÄTTEtråkigt att läsa om mitt "tjat" MEN helvete va Kelda går bra just nu.
Helt galet otroligt! Sitter med ett stort fån leende varje ridtur och hon bara levererar! Älskade häst!
Idag blev det hackamoret och ett par viktade boots (klockor vikt 190gram).
Vi tog oss till ridhuset (för imorgon är det julafton och det är uterittsdag nr1!! :D)
Kelda var lugn i stallet idag, även det gjorde mig glad! Inne i ridhuset vart de mest skritt-halt-skritt övergångar. Serpentiner och 8volter. Utöver det blev de några öppnor och någon skänkelvikning innan vi travade gång lite på serpentiner, snett igenom och längst 4kanten. Med övergångar till skritt med jämna mellanrum. Kelda blir så läcker när hon är så uppmärksam som hon blir av övergångar! Varje steg är mer kraftfullt när hon inte riktigt vet vad som väntar! :D
Gjorde några galoppfattningar i båda varven och vi busade lite på långsidorna och kortade upp oss på kortsidorna. Bara det är så otroligt kul! Ösa på som bara den för att sen bara korta upp henne, behålla galoppen ta kortsidan samlat och sen öka på igen! :D min dressyrfjolla <3
Gjorde sen övningen vi fick av Malin. Vända upp vid C (eller A) skänkelvika ut till B (eller E) i sista steget i skänkelvikningen upp i tölt, samlad tölt (arbetstempo isch), jag väljer att lägga en liten volt vid A (eller C) innan vi fortsätter på 4kanten ut på långsidan ökar vi upp tempot, tar tillbaka vid nästa kortsida och lägger en volt igen. Tar ner till skritt, skrittar långsidan och sen börjar "det hela om". Jättekul sa Kelda och gasar på så mycket hennes små tassar orkar och kan! :D Sen tar jag något varv i kort tempo (arbetstempo) bara för att hon inte ska lära sig att man ökar på långsidorna ;)
 
Avslutar alltid med några travövergångar, där hon tillslut får långa tyglar i traven och får lulla något varv, sen sitter jag direkt av och vandrar tillbaka till stallet! :)
 
 
LäckerläckerläckerläckerläckerKelda <3
 

Please reload

Ja, efter en kort dag i stallet (hästarna vilade) och en hemsk stund i butiker för att handla sista klapparna är jag helt redo för att dö i sängen. Har stallet imorgon, upp vid halv 7! Hejja hejja! 
 

Den där lugna uteritten ni vet!

Tänkte att Kelda och jag kunde skritta ut en sväng idag, iom att hon gick så bra på ridlektionen igår!
Sträcka lite på sig och se annat än ridhusets 4:a väggar ;)
Kelda är riktigt märklig i stallet just nu, vill helst inte gå in övh, väl inne är hon överallt och ingenstans och stressbajsar flera gånger :( Idag var de t.om en häst i stallet (typ den lugnaste och Kelda's boxgranne t.om) men inte ens de hjälpte :( 
 
Iväg kom vi iaf, och Kelda var PIGG och glad ute. Studsade runt som en liten gummiboll och tyckte att saker som snöhögar med grus på var SKITläskiga, brevlådor var också läskiga! Men, de gick jättebra att en superstor slammbil kunde köra förbi? haha, knäppa häst! Blev lite trav, någon tölt men mest skritt. Ute nästan 1timme. Vilket i sig var mysigt. Om damen bara hade varit lite lugnare ;)
Men, de är tur att hon är söt som socker! Älskar hennes öron i allt hennes fluff :D
 
Tänkte ta en prommis med Bingó, men de började snöa något så grymt. Så vi mös bara i stallet sen fick han gå in i boxen. Kelda fick också komma in innan jag åkte :)
 
 
Pilotbild för någon månad sen. Längtar tills det är barmark igen!

Mintkyssar på annat vis


Läckerbit!

Åh, jag är så glad :D
red en helt otroligt rolig, givande och sporrande träning för Malin ! 
Kelda började med att vara supernervös i stallet, stackarn nervositetsbajsade 3ggr :(
Vet inte vad som hände, men alla hästarna som står i hagarna runt mina var lite stressade/upprörda över något. Vad vet jag inte, men Kelda kunde inte slappna av i stallet iaf!.
Skrittade iväg mot ridhuset där de mesta var farligt, ni vet. Snöhögar med lite grus på (dvs inte helt vita högar), sandfläckar på marken var farliga också, likaså pållarna i hagarna på väg till ridhuset ;)
 
Iaf, lektionen gick riktigt bra. Kelda visade sin fina sida och lyssnade riktigt bra! SÅ KUL
Vi gjorde lite övergångar, trav-galopp-trav-skritt, tölt-trav-skritt osv. Kelda var riktigt trevlig, formade sig fint för skänkeln i båda varven. Fick till ridkänslan bra idag! :D
Dags för nästa nivå nu, Kelda är stabil och trevlig och nu är det dags för mer energi och tempo. 
Vi gjorde övergångar från samlad tölt, till att öka på långsidorna, med nedtagning på korsidorna. Här behövs det absolut tränas tempo. Kelda har inte styrkan och rollar när de dels går för fort och hon blir för lång, och när jag slutar rida ihop henne i tempot. Vi gjorde likadant i galopp och trav. Och detta är absolut nästa sak att träna.
 
Sen handlar det så mycket om mitt sätt att reagera på saker som Kelda gör, som GÅR att lösa. Men jag gör som jag har gjort i 7år med Bingó. Vilket JAG måste ändra på. För Kelda kan! Så, nu är jag sjukt taggad för fortsatt träning (som om jag inte har varit det den senaste tiden`? haha men ändå!)
Tävlingssugen till MAX och nu ska vi fortsätta pilla lite, Kelda och jag i ensamhet. Sen blir det en till träning för Malin! :D
 
Och, de är Kul som satan när Malin säger att vi har höjt våran lägsta nivå! :D Sånt gör mig massa med glad!
 
 
Min läckerbit <3<3<3

Nybroddat

Idag blev hästarnas tassar genomkollade.
Bingó blev småfilad och Kelda fick vinterdäcken på :D
Det hela firades med en skrittur ute, Kelda var mycket nöjd. Men jag fick sitta av och gå sista biten hem. Fick sånna styltor :( Så tråkigt med detta töväder!
 
Imorgon ska vi iaf rida lektion! Det taggar jag ordentligt nu :D SKOJJ!
Hoppas på att få mer verktyg som jag kan pilla med under jul och nyår ^^. 
 
 
Min fina lilltjej! <3

Svammel!

Dagen idag har spenderats i bilen, med hästtransporten påkopplad.
Varit chaufför till en kamrat vars häst har besökt veterinären. 
Efter det blev det en sväng till mina odjur. Kelda fick vila idag, då hon gick ett lättare pass i ridhuset igår (som jag inte skrivit om haha) Men hon var duktig, gjorde bara lite övergångar och galoppfattningar. ca 20min pass.
Bingó och jag mös som bara den i stallgången idag, nu är de lite väl halt ute för barfotahovar och han glider lite där de är plogat. Så nu vågar jag inte gå på promenader utifall att han skulle halka till. Hoppas på att de ska falla liiite snö och bli kallt så vi har något "kärvt" att gå på :)
 
Imorgon får Kelda nya skor med 4:a broddhål (ÄNTLIGEN!) och det ska firas med en lättare uteritt, för på Torsdag ska vi rida lektion :D yaay!
Bingós tassar blir bara lite lätt genomkollade och filade på :) 
 
Det är liksom min vecka det. Nu är jag hundledig till fram till januari (som de ser ut nu iaf). Jag och Kelda ska rida ut en hel del nu under julen när vi äntligen fått bra vinterskor :D och njuta av FÖRHOPPNINGSVIS en härlig vintertid, där de liksom är -5grader och strålande sol :D 
Men, bara för att vi får bra vinterskor kommer det att töa och bli barmark ;) haha
 
 
Min älskling <3

Söndag

Att mötas av detta är ren kärlek!
Mina älskade finaste hjärtan <3<3<3


Snöstorms lördag

Yes, storm. De kan man lugnt säga att det är!
Snön kommer från ALLA tänkbara håll, och de har blåst upp riktigt härliga drivor :D ÅH SÅ UNDERBART! :'D eller inte...
 
Kelda och jag tog oss till ridhuset med en stallkamrat. Red på hacket och Kelda var pigg och låg på lite i handen, Däremot släppte hon jättefint bitvis och jag fick ihop henne RIKTIGT bra i galoppen! Galet va kul när hon utvecklas så fort! :D Tölten var bra den med, styrkan kommer mer och mer och hon ber hellre om att få skritta än att hon slår upp ur formen! Så, vi gör övergångar för att hon ska orka :) SÅ KUL!
 
Bingó fick däremot vila, han stod kvar i hagen när vi red iväg, och när vi kom tillbaka sen gnäggade han OAVBRUTET för att man, ja inte skulle glömma bort honom? alternativt så skrek han väl "DET SNÖAR SLÄPP IN MIG NUUUUU". ;) Stackars häst ;) hahaha
 
 

Övergångar

Just nu knarkar jag övergångar. Verkligen.
Tror jag knappt rider ett helt varv runt 4kanten (förutom i galopp) utan att göra MINST 1övergång.
Kelda är väl egentligen inte en häst som behöver övergångar av den anledning av att hon inte lyssnar/är med mig.
Utan hon får övergångarna för att hitta styrka, bärighet och börja bygga muskler. De är alltid de första stegen i en igångsättning som är bäst. Sen flackar dom ut iom att styrkan inte finns där. 

Känns som att jag och Kelda har hittat nyckeln till en av våra låsta dörrar och hon finner mer och mer styrka ju mer övergångar vi gör! :D Vilket gör mig så glad, hon svarar så fint för den här typen av ridning!. 
Nu sitter alltid formen i övergång från skritt-trav eller tölt, ibland får jag ihop henne ordentligt så vi har formen i nedtagningarna, men ibland "slår hon sig ifrån" och tar upp formen något. Detta kommer med mer styrka också! Och de är så kul att känna skillnad från ridpass till ridpass! 
Just nu är vi inne i ett riktigt fint flyt och jag längtar till nästa gång jag får rida henne igen!. 
 
Så glad att Malin sa åt mig att provrida henne. Trots att Kelda var ett sto ;) haha, och efter Mökkur :D haha
Tänk, tur att man kan ändra sig! Läcker, det är hon iaf. Och kanske världens goaste tjej? 
 
 
Nedtagning utan bogkontroll ;) haha
 
 
Däremot, en trevlig övergång! :D 

Hjärtegrynen <3

Idag har varit stora "köpa foder" dagen. Yes! 500kronor bara POFF borta :D Men, så vet man ju att pållarna kommer vara mätta i magen framöver ;) alltid någon tröst (intalar jag mig själv!)
Kelda fick vila idag, tror att hon får vila imorgon också faktiskt, om inte kanske hon får springa lite i linan. Vi får se helt enkelt :)
Bingó fick springa i linan idag igen, ville dubbelkolla "hältan", stel är han ju, gungar ju som tur är igång efter lite galopp. Men, pigg och glad är han iaf. Går ju absolut ingen nöd på honom direkt. Gammelfarbrorn har det nog ganska mysigt just nu ^^. Min fina vän <3
 
 
Mina älsklingar <3

Bingó

Idag var underlaget på ridbanan springabart för 4:a barfota tassar. Så jag passade på att kolla Bingós rörelsestörning han hade för några dagar sen. Kan med lättat hjärta säga att den iaf är borta!
Han sprang på hela obehindrat  idag, bjöd även på galopp med något bocksprång :) 
Ordningen är återställd. Jag gissar att det blev en blandning av överansträngning med kyla på det. Vilket är obra för gamla Bingóben!
 
Nu vill vi helt enkelt inte ha mer snö, för nu har de trampat upp lite stigar i hagen och de är helt lagomt nu för Bingóben! Så INGE mer snö nu, tack snälla! :)
 

Vad gör du när Kelda gör jobbet? :D

Jag väntar på vårat bakslag. Kelda går just nu bättre än någonsin!
Någonstans har spärren släppt och hon levererar gång på gång!
Känslan av att sitta av efter varje ridpass med ett litet lyckorus i kroppen är helt oslagbart! Hon kommer bli bra den där tjejen! :'D
Knarkar övergångar som sagt, mycket skritt-trav-skritt rullar mycket på serpentinbågar och snett igenom samt 4kanten och någon enstaka volt. Galoppen idag var sämre än igår överlag. Däremot släppte hon något så SJUKT i typ 4:a steg och ger mer uppåt än framåt, och i form :D Men, annars utöver det, var de mest högt tempo och formlöst haha. 
Provade tölten idag också, med bett. Superduktig bitvis och vissa sträckor var det såååå tungt att arbeta rätt så hon själv bara bad om skritt. Men, de är så lätt att be om några steg till, innan man tar ner henne. Det är det som är så underbart med Kelda, man kan alltid be henne fortsätta liiiite till för att sen berömma med nedtagning. Och hon blir nästan så stolt själv "Matte, Jag orkade några steg till, visst var jag väl duktig?!?". Så SÖT :*D
Nu känns det också som att vi har kommit till det stadiet att jag kan tänka lite, och hon gör. De är skitkul att vi snart kan läsa varandra så! Det är alltid mitt mål, det är då ridningen tar de där sista steget och blir om möjligt ÄNNU roligare! :D
 
Taggar nu ridlektion på Tisdag! :D Hoppas på att få lite fler nycklar som jag kan pilla lite med mer sen i min ensamhet. 
 
 
Nya bilder vore väl verkligen på tiden snart va?

If life gives you snow, make snow angels

Började dagen ute hos Cassandra och Einrad. Red en liten sväng på E, sen fick matte Cassandra rida också.
Kul att se hur de två utvecklas hela tiden!. Så stor skillnad från när E köptes :) Kul!
Och när Einrad väl gått ner i vikt kommer hon bli bra läcker (synd att hon är svart hahaha). Men vi ska nog slå er på tävlingarna sen :D mohahaha
 
Sen vidare mot mitt stall, där jag red Kelda i ridhuset, tog de "vanliga bettet" idag. 
Det gick bra, absolut. Men det går bättre på hackamoret!
Övergångarna till trav satt fint, lite överilad bitvis men fick till det bra ibland iaf :)
Galoppen överraskade hon i måste jag säga. Jag börjar få in tekniken lite mer nu haha, och hon bjöd på form ett helt varv runt 4kanten :D LYCKA! och i "det förra svåra varvet" dvs i vänster galopp!. :D MEN hur kul var inte det då?
Sen fick vi dela ridhuset och då gick jag över till att bara göra några travövergångar på volt. 
Jag är inget jättefan av att rida på volt med Kelda. Bingó funkade voltarbetet på, på ett helt annat sätt.
Kelda funkar bättre med serpentiner, snett igenom osv osv, medans Bingó inte klarade av det alls. :P
Men, övergångar på volt till trav gick bra det med :)
Överlag ett bra ridpass! :) Ska bli kul å känna på hur hon känns imorgon :D 
Min fina tjej <3<3
 
 
Och nu ikväll har jag bakat lussekatter
 

Ingenting är som det har varit

Idag har jag varit liten Einradvakt, vi red på deras utebana.. Jag kan ju säga såhär!
Jag saknar den inte! SÅ liten nu när de har plogat vallar överallt, mådde nästan lite illa tillslut för de gick bara runt, runt, runt x) (något bortskämd med ridhus? JA!!)
iaf, blev mycket övergångar. Vilken periodare jag är egentligen! Just nu knarkar jag övergångar. Hela tiden, åt alla håll, övergångar är just nu min drog :D haha
Einrad släppte fint bitvis men jag kände att JAG hade svårt att hålla ihop henne på den lilla banan. 
Men bitvis gick det bra :) Alltid något iaf ;) haha
 
Einrad, svarta faran!
 
Mina stjärnor fick vila idag, imorgon ska Kelda ridas, och Bingó ska bli tömkörd för att se hur bakbenet ser ut.

Tävlingspepp! :D KOM IGEN VÅREN!

Just nu är jag så helt sjukt galet tävlingssugen.
Det känns som att nu äntligen kan jag få den där härliga tävlings känslan, ni vet. Med allt pyssel, förberedelser, tvättning av häst å utrustning, packning av allt som ska med och sen bär det liksom av :D
Jag kan knappt vänta till våren. Eller, vänta kan jag nog, för jag ser egenltigen helt sjukt mycket fram emot allt vi kan nå nu under vintern!. Men, de ska bli så spännande å se HUR långt vi har hunnit komma sen till första tävlingen!. De är nog mest det jag ser fram emot. Och sen att veta, att vi liksom har så många år kvar tills vi kan klämma ur det där allra sista ur tuben! Och se hur vi höjer oss från säsong till säsong (de är ju iaf målet hahaha, men sen vet man ju aldrig vafan ;)). Se hur vårat samspel ökar, hur vi kanske kan klassa upp oss och framförallt med målet insatt på SM, och dit ska vi tamefan komma! Sådeså! Sen att de antagligen kommer ta ett par år innan vi är där, det gör mig inte så mycket. Men vi ska dit! 
 
2013 blir ju mest ett "känna av" år egentligen, försöka hitta en vågskål med träning, tävling, uteritter, bus och skojj :) Jag kan knappt vänta. Tycker det här året har rullat på så galet fort, och nu snart står vi där inför ett nytt orört år!
 
Ser fram emot att peppa och slå min förra stallkamrat också ;) Cassandra, se upp säger jag bara!. 
Ska bli så jävla kul att mötas på tävlingsbanorna till våren :D Och jävlar vad jag ska mobba dig sen när jag väl slår dig poänmässigt i någon gren ;) Moahahaha :D
 
 
Bilden är från Cassandras och Einrads första tävling (?) där jag var med på ett hörn såklart! :D
Chaufför, hästhållare å allt därtill ;) Visst är vi läckra?!? :D (och jag är alltid lika seriös!)

Hjärtegryn


And the smile is still on

-18 grader imorse när jag åkte till stallet.. Så inte okej! :(
Hästarna var pigga och alla busade sin väg till hagen.. Inte eller okej. Jättearg Carro!!
Kelda och jag tog oss till ridhuset igen. Fortsatte med att träna igångsättningar och nedtagningar.
Får man ihop henne bra där, så har man de så enkelt för sig resten av ridpasset. Kelda är så härlig på de sättet att man kan göra många många många övergångar utan att hon blir stressad, spänd, taggad eller tung. Bingó fick man liksom inte "hålla på så" med, utan han arbetade bättre när han fick rulla på. 
Så nu är de så kul att liksom kunna göra hundra övergångar på en långsida och få en mer uppmärksam häst ist :D
Övergångar blev det, från och till allt :) Börjar alltid med att trava igång henne, med övergångar såklart.
Sen blir hon för tillfället bättre efter att fått rulla lite i galopp, så efter en 15min in på ridpasset rullar vi lite i galopp i båda varven, trav-galopp-trav-galopp-halt-trav osv osv. Idag red vi lite skolor efter galoppen, öppnorna sitter nu nästan alltid, slutorna är svårare men de går! :D och skänkelvikningarna har lossnat jättefint! :) 
Började sen med tölten och hon klaffade varje övergång! Vissa nedtagningar blev bättre än andra, men de är jag som slutar rida ned henne :) Töltade ganska mycket idag trots allt, och i vänster varv (som helt plötsligt blivit hennes bästa) lossnade hon så GUDOMLIGT i några sekundrar då och då. Vilken häst!
SÅ häftig känsla när man känner hur hon bara slappnar av, reser upp sig och bara trampar på! Den där snygga skugghästen red med oss det här passet också! :D 
Körde några övergångar till trav från tölten, ibland blev hon lite lång innan hon föll ner i traven. Men vissa var sådär läskigt bra, halvhalt och trav med resning direkt! :D
Läckraläckraläckra tjejen <3
 

Går med ett fånigt leende

Började dagen med stalltjänst. LITE lättare idag då de var plogat vissa sträckor (men inte alla tyvärr).
Hästarna kom ut, och Bingó blev mitt första projekt. Idag blev han tömkörd en kortis på ridbanan, nu vet jag inte riktigt hur "illa det är" men han är något halt på höger bak.. Jag hoppas det bara är en överansträngning av all snöpulsande. Blev lite bättre efter en stund. Men vi får se, han ser inte ut att ha ont och gör ju inte så många knop om dagarna. Så vi får helt enkelt se. Världensfinaste är han iaf <3 Mitt hjärta!
 
Kelda sen då, iom att hon bara har traktbroddar är vi förpassade till ridhuset, men just nu gör det ingenting. Den där hästen, åh herre idag mina vänner, idag var hon värd miljoner! Ojojoj!. Går från klarhet till klarhet! Min fina tjej!!
Red på hackamoret idag igen, ska nog göra det imorgon också, för att sen ta bettet igen :) Iaf, idag började vi på volt, gick lite "fusköppna" med mer tvärning än en riktig öppna. Rakställde något och gjorde några travfattningar, travade i princip bara en kvarts volt åt gången. Fortsatte sen på fyrkanten i skritt, gjorde en väldans massa halter med bibehållen form i nedtagning och igångsättning, funka super. Gjorde sen övergångar mellan skritt-trav-halt-trav-skritt osv vid varje bokstav, hela tiden med bibehållen form! :D Min fina tjej!.
Red lite snett igenom i trav, övergångar då och då till skritt för att kolla av att vi fortfarande lyssnade på varandra. 
Tog sen galopp i båda varven, måste få fattningarna bättre, men annars så! Riktigt trevlig 3taktig och idag gick de ännu bättre att galoppa på voltspår :D SÅ KUL!.
Vi har vilat från tölten nu ett tag, velat fokusera på traven då vi haft lite "problem" där. 
Men idag tog vi även tölten. Vi har verkligen hittat ett sätt som funkar för oss för att bibehålla formen i övergångarna. 
Jag tycker inte att "skrölt" övningen på volt funkar sådär superbra på Kelda. Jag blir lite passiv och "tjatig" (dvs ingen kul matte). Vi rider ist på 4kanten, samlar ihop energin med bibehållen form och sen bara mjukt upp i tölt. Har jag henne rätt där, så jävlar va fin hon blir :'D
Klockrena övergångar och nedtagningar! Ibland lät jag henne ta traven som avslappning ist för att ta ned till skritt. Funkade super det med! :D 
De är LITE synd att det inte finns speglar i ridhuset, men solen sken in så vi fick skuggor på ena långsidan. Den där skugghästen som förföljde oss var då helt otroligt läcker! :D 
 
Idag var en sån dag då jag hade kunnat rida i flera timmar. Men nej, 35min fick räcka. Kelda är fortfarande bebis och rätt dåligt musklad. Korta lite intensiva pass är det fortfarande som gäller. Men, jag har en känsla av att morgondagens ridning kan bjuda på en liknande upplevelse! :D
 
 
Och ÅH va jag vill ha nya ridbilder på oss nu! Undrar vem man ska flirta med för att få sånna bara :( 

Bingóplågeri? haha

I förmiddags var jag iväg på en arbetsintervju. Så nu håller vi tummarna. 
Känns ändå rätt bra, har lite krokar ute, och får jag inget jobb blir det plugg efter nyår!. Det löser sig tillslut! Jag bara vet det!. Frågan är bara vad jag måste offra innan jag är där jag vill vara?.
Nej, de bekymret tar jag när jag är där!. 
 
Lunchade sen med pappa, mysigt :) for sen vidare hem, bytte om och åkte till stallet.
Hästarna fick vila, bara myste lite med Bingó. Imorgon har jag utsläpp och lunchen så tid kommer finnas över till ridning, pyssel och kärlek för dom båda :) haha. 
Köpte ju hästgodis när jag var på börjes förra helgen, Kelda provsmakade igår, en gick bra, den andra spottade hon ut och tittade på mig och sa. "Har du inget godare i den där fickan". Men hon är ju inte (ÄN) så bortskämd så hon liksom "jaha, skit it då, jag vill inte ha godis ändå". 
Idag fick Bingó provsmakade, han tog in godiset, och spottade ut det lika snabbt igen. Tittade lite på mig och bad om något godare. Tog upp en precis likadan godis ur fickan och erbjöd. Han luktade lite och tittade sen på mig undrandes!. "Eh, matte... har du inget godare i den där fickan?!?" så jag tar upp ytterligare en likadan godis, Bingó tittar på mig och säger typ "Okej, de här är ju hästplågeri!" och sen tittar han på mig och ser ut att tycka att jag knappt är vatten värd xD Jävla bortskämda hästkrake!. Men den besvikelsen han visade hahaha, så underbart!
Jätteledsen och oälskad häst liksom ;)
Så, nu inom kort kommer väl djurskyddsmyndigheten (som iof typ inte finns längre men ändå) få ett brev från en upprörd Bingó som tycker att det är hästplågeri att inte erbjuda gott godis!! ;)
 
 
Mattes vackraste <3
och ja, jag kommer att köpa nytt godare hästgodis.. Kan ju inte plåga i djuren något så äckligt som de där godiset tydligen ;)

Torsdagens stallstund

Yes, missade att skriva igår, eller ja.. Jag hann inte ^^. Var bortbjuden på middag!
Iaf, dagen började i stallet kl jättetidigt (typ strax efter 7). Iom snökaoset hade stallägaren lite panik över hur hon skulle hinna till stallet innan jobbet. Så jag var snäll och tog utsläppet.. De ångrade jag ju lite bittert när jag fick pulsa fram i midjehögt snö bitvis (jävlar va de hade blåst och drivit upp).
Alla hästar var ute typ halv 10 xD HELVETE va de tog tid! De fick även äta sin frukost inne, medans jag skottade lite vid grindöppningarna osv :P
 
Tog direkt och red Kelda, vi tog oss till ridhuset och hon reds på Hackamoret. De var alltså andra gången hon gick med hackamore och vilken skillnad! Nu hade poletten ramlat ned lite och hon förstod lite bättre vad jag menade!. Och så kul det var sen då :D Red trav i 3stora serpentinbågar. Med en volt vid mittenbågen. Började i skritt, skrittade i "böjarna" och travade på rakt spår, (om ni förstår vad jag menar?!?). Igångsättningarna till traven var faktiskt bra, hon slänger sig lite för mycket nedåt ibland utan att ta för sig framåt. Men med bättre styrka kommer det nog!. Nedtagningarna var fina de med, bitvis ville hon inte riktigt stanna, så då fick jag ta lite i henne, annars stannar hon på utandning :P 
Sen fortsatte jag med att trava oavbrutet på serpentinerna med volt på mitten serpentinen. Ibland släppte hon helt sjukt bra och ibland slutade jag rida och ge henne stöd :D haha
Tog några galopper också och ja, vilken skillnad på kvalitén när hon har hackamoret. Märks att hon tycker att jag stör lite när jag fifflar med mina händer när hon har bett! Så nu måste jag bättra mig! Iaf, hon galoppa riktigt trevligt, taktrent, stora rörelser och bjöd på form i kurvorna :D MIN fina tjej! Vi galoppar oftast runt 4kanten, men idag "tog vi oss ifrån sargen" och fick in en jävligt stor volt ist xD hahaha, men vi är påväg iaf :) och de är jag som "inte kan", så de ska bli riktigt kul att se hur de hela utvecklar sig till våren :D
 
Började sen att nosa på slutorna, och hon är ju mer lättlärd än någon annan häst jag suttit på. Gjorde en halvdan sluta (ur ett riktigt dressyrperspektiv, men riktigt bra för att vara första gången med mig som ryttare) fick beröm och klapp, sen gör vi om det vid nästa långsida och hon gör den typ perfekt i 2steg :D Min fina tjej! Vad hon verkligen vill göra rätt och hon förstår liksom vad man vill. Eller, vågar kanske lista ut lite vad det är jag vill!.
 
Avslutade sen med skänkelvikningar ut till spåret med igångsättning till trav, och jävlar vad hon släppte fint där, rullade på i trav några varv i båda varven och hon går i lång och låg form med bärighet, rätt takt och sväv!. Åh yes, äntligen! VILKEN KÄNSLA!. Efter det promenerade vi hemåt. SÅ otroligt duktig tjej!
 
 
VärldensfinasteKelda!

Jag älskar min bil

Ja, faktiskt. Det är helt enkelt ren kärlek till min bil. FAN VA BRA DEN ÄR!?!?!
Resan till stallet tog nästan 1timme. Vi rullade typ mellan 30-60 på motorvägen, tills de tog tvärstopp och jag stod helt stilla i en kvart ungefär. För att en lastbil fastnat och en annan lastbil försökte köra om och fastnade >.<
Men, han kom loss och vi kom förbi fort. Sen rullade det en bit, sen var de tvärstopp igen. Ytterligare en lastbil som fastnat och en personbil fastnade i snön när han skulle köra om.. suck
SEN rullade det, bortsett från någon enstaka lastbil som stod ivägen haha. Bilen rullade klockrent HELA tiden, spann aldrig, släppte aldrig fästet utan bara rullade på! I LOVE MY CAR <3
Hem sen gick också bra, rullade faktiskt t.om i 80km/h :D lovely!
Men väl hemma fastnade jag på min egna uppfart, skit liksom! hahaha, meeen, de var för att de var en snövall där som jag inte kom över.. Så fick börja skotta. Tillslut kom de en kille och hjälpte mig att skotta :D
efter ytterligare en stund kom de 2killar och 1tjej och då kom jag loss när de puttade :D så nu står bilen där den ska stå ;) 
Ska dock iväg senare ikväll och hämta mamma på jobbet, hon vågar inte åka hem i den bilen, är så liten och lätt. Tar vinden tag i den är det riktigt obehaligt, och förstå då med snön som faller/ligger på marken.
Nej, snäll dotter som ska hämta henne ikväll och köra henne till jobbet imorgon bitti (NU PRATAR VI TIDIGT, tanten börjar kl 04:00... suck), men världensbästadotter är jag ju helt klart :D
 
 
Love you <3 :D hehe
behöver jag nämna att hästarna vilade, och hade fått komma in redan vid lunch. Bingó var SÅHÄR nöjd!

Kaos?

Tittar ut genom fönstret och jag ser bara snö snö och återigen snö..
De fullkomligen ÖSER ner, samtidigt som de blåser något så otroligt..
Är så glad över att jag slapp ta mig till något jobb imorse haha, de enda positiva just nu.
Ska trycka i mig lite lunch snart och sen bege mig mot stallet. Det är tur att man har en stor 4hjulsdriven bil dagar som dessa!. Bara att sakta tuffa fram på vägarna så går de nog toppenbra!. 
 
Tror det har kommit närmare en halvmeter snö nu?!?! Min bil syns inte där ute iaf haha.
Har en känsla av att jag iaf har en ledsen ponny ute i sin hage idag, det här vädret är inte högt upp på Bingós Gilla lista ;) haha Kan nästan se hur Bingó står där ute lidandes medan Kelda är helt oberörd hahaha, jävla djur ;)
 
 
En inpackad Bingó i förra stallet ;)
Tror han saknar sitt täcke nu dagar som dessa. Han HATAR när de rinner längst mankammen x)
Ni vet, min Isländska vildhäst som är född fri ute på vidderna ;)

Vildhästarna :D

Feberfri dag, härligt!
Firades med att öppna upp till ängen åt mina pållar :)
De var först mycket mycket tveksamma. Bingó lockades ner till slutet av deras vanliga hage, sen kom Kelda efter, tvärflippa och de båda sprang tillbaka till grinden xD
Så, upp och hämta Bingó i pannluggen, leda ner till slutet av hagen, och när vi hade gått förbi stället där hagen vanligtvis "tar slut" förstod Bingó att de hade hänt något, och tillslut sa han SLÄPP MIG MATTE JAG KAN SJÄLV.
Så släppte honom, och han for ner (är som en smal stig innan ängen) och Kelda sprang efter. Jag fick själv småspringa för att hinna med ner :D ville ju se deras flipp haha.
Både två sprang runt på ängen som två yra höns. Supersöta! Kelda ville springa mest och Bingó sprang lite och stannade sen för att skrapa bort snön och äta lite fruset gräs. 
Kelda fortsatte på volt runt Bingó, bjöd in till lek. Bockade runt lite och tillslut fick hon med Bingó igen och de drog ytterligare en repa runt ängen :D SÅ LYCKLIGA PÅLLAR!
De lugnade ned sig efter ett tag och började småpula i snön ist. Så lämnade dom där och gick upp för att göra klart stallet.
Gick tillbaka efter nån timme för att hämta in dom för natten. Tog med ett äpple som muta haha xD
Bingó såg mig och började gå ifrån mig, då "bröt" jag äpplet och den minen var oslagbar xD han tvärvände och kom fram till mig ist :D HEJ MATTE :D så han var lättfångad ;) 
Kelda stod helt stilla så de gick bra att sätta på grimma där med :) tänk va ett litet äpple kan göra med två vildhästar ;)
 
Jag tänkte däremot inte så långt så jag tog inte med mig någon kamera, och mobilkameran är inget att ens bry sig om. Så inga bilder :P
 
 
Mina troll <3

Bettlöst ridpass.

Vilket underbart väder vi har haft idag! Helt otroligt!
runt -10 och strålande sol! :D
Lite ledsamt att Kelda bara har traktbroddar just nu. Vi kan inte rida ut :( Men vi tog oss till ridhuset!
Damen fick för första gången (någonsin?!?) prova hackamoret. Hon kändes helt okej på det.
Tänkte att de som sagt alltid är bra att variera lite!
Vi fortsatte på travarbetet som vi påbörjade i fredags. Hon kändes fin och stabil. Red mest runt på 4kanten. Lite volter, 8volter och snett igenom för att bryta av lite. Lite svårt att ställa henne ordentligt men bitvis gick även det bra!. Handlar ju om vad hon är van vid, så får vi bara prova på hacket några gånger till så går det nog bättre :)
Galoppen däremot var riktigt trevlig! taktren direkt (iom att jag inte kunde störa henne med min innerhand!) och lugn. Hade en trevlig ridkänsla hela passet också. Älskar känslan när man sitter upp och har "kroppskontroll". 
Testade att tölta, vilket även det gick jättebra på hacket! :) Så de var kul! :D 
Ett trevligt ridpass helt enkelt!. 
 
Bingó fick bli myst med i stallgången, tiden rann iväg. På våran 7årsdag,<3 förlåt hjärtat!
Han fick en apelsin som tröst iaf! Imorgon ska vi gå en promenad iaf :) 
 
 
Mattes hjärta <3

You are amazing just the way you are

7år med den finaste hästpojken på denna jord.
Matte älskar dig så det gör ont <3
Min älskadeunderbara <3<3<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Matte kommer aldrig sluta älska dig <3
Underbara älskade du <3<3<3
Den dagen du inte finns med mig kommer mitt hjärta gå i tusen bitar och jag kommer omöjligen hitta alla bitar igen. Du har gjort ett avtryck hos mig som inte går att beskriva. Tack för dessa underbara 7år.
Är så otroligt tacksam över att du valde mig, vad hade jag varit utan dig? 
Min finaälskadeotroligaunderbarahästpojke <3<3<3
 

Första Advent

Så trött, seg, sjuk och hängig jag känner mig.. BLÄ, bli frisk någongång dumma kropp :(
Hästarna vilade idag också, dels behöver min kropp den vilan. Flåsar som en gnu bara av att gå upp för stallbacken >.< förkylning med mina astmalungor. Jo men fint!
Kallt är det ju nu :( -8grader hade vi imorse, nu är de -10 och kallare kommer det att bli :( snyft!
 
Efter lunch åkte mamma och jag iväg på en julmarknad (som typ inte var en julmarknad eller men iaf) ute på Svartsjö slott. Fint ställe trots allt, men ja. Julmarknad var det ju inte.
 
Nu är också alla adventstakar uppe här hemma.. Julkänslan är nere på noll hos mig. Brukar typ aldrig infinna sig förrens dagen innan jul typ (och ibland knappt det!).
 
Eh, nu är jag för seg för att skriva något vettigt känner jag. Bjuder på en bild på mina stjärnor <3
 

Konsten att shoppa utan att betala en krona!

Idag vart det en snabbis i stallet. Klappade lite på pållarna innan jag åkte därifrån.
Bingó är ju rolig och släpper lunchen helt och kommer fram med spetsade öron för att "prata lite" och mysa. 
Medans Kelda vänder rumpan mot mig och säger "jag har lunchstängt, välkommen tillbaka" x) 
 
Mattes vackrastehästpojke <3 
och en Keldarumpa!
 
 

Efter stallet drog familjen iväg till Bro och Börjes! 
Där köptes det hästgodis (ett måste haha), nya senskydd till Bingó att ha i hagen, bensnören till täckena, nya boots till Kelda, ett viktmåttband och kanske världens härligaste vinterjacka :') Och allt detta helt gratis :D haha (ja, pappa betalade. Se så otroligt bortskämd jag är :o!!!)
Försökte hitta ett par vinterskor också, men icke! Jag är väldigt (alltså verkligen VÄLDIGT) kinkig med vad jag har på mig. Så extremt sällan jag ser något som jag bara älskar direkt (vinterjackan idag var ett sådan sällsynt tillfälle!). Så jakten på bra stallvinterskor fortsätter!.
 
Vinterjackan!. Kingsland, under dessa 13år som jag sysslat med hästar är detta första märkesplagget i hästväg som jag äger... (om man bortser från Mountain Horse och Horseware)
Men, jag kommer icke att frysa i vinter med denna på! :D
 

Gårdagens ridning

Ridhuset blev det, dock styltväder så vi promenerade dit. Tar väl en 5-10min beroende på hur fort man går.
Men med feber och styltor tog det nog närmare 10min för oss att ta oss dit, fick stanna och knacka ur styltorna typ 5-6ggr >.< MEN så glad över att jag har ridhuset trots allt! :D
 
Igår fokuserade vi på traven, har fått någon dille på att i princip bara rida på 4kanten. Så, de gjorde vi mycket!
Började bara med att rakställa på raka spår och böja och ställa igenom i kurvorna. I skritt är hon helt klockren i den övningen. Svårare i trav men lättare i tölt sen :) Iaf, skrittade så några varv åt båda hållen innan hon fick trava igång på halvlånga tyglar. Hon har blivit lite "rusig" i traven och jag VILL inte sitta och bromsa henne så idag fick hon själv hitta sin egna takt, tempo och bärighet. När hon väl slappnade av, frustade och tog ner tempot lite bröt vi av till skritt, och böt varv och gjorde samma sak där. För att sedan börja korta upp tyglarna något, fortsätta be om samma tempo men även be om form. Bitvis gick hon riktigt bra, för att sekunden senare rusa några meter. De händer när jag flaxar litelite med min skänkel. Känslig på det viset. Men de blir bättre :)
Efter ett tag började jag rida "timglaset" (kanske bara är jag som kallar den för det haha xD) MEN man rider iaf snett igenom hela tiden :) Fick ihop henne riktigt fint när jag själv var tvungen att rama in henne lite mer på diagonalen och precis när man svänger in på diagonalen måste ju yttersidan vara med (annars blir det en väldigt osnygg sväng om man säger som så xD) och tillslut fick jag ihop det och hon gick på riktigt riktigt bra! 
Släppte till sjukt fint i vänster varv, sköt på helt galet och formen bara släppte. Liiite svårare i höger men hon försöker och får beröm för de lilla hon gör :)
 
Börjar bli lite tävlingssugen nu faktiskt!. :D kan de inte bli vår någongång så jag kan få börja tävla :D haha
 
 
Snyggingen själv! Det kan nog absolut bli något av henne om något år! :D
Tänk om vi tar oss till SM? Kanske vi kommer så långt med bra kamratskap, styrka och erfarenhet? :D

RSS 2.0