Söndag

Det är härligt när stallkamrater tänker på en ibland. Idag var de mockat hos Bingó och både krubba och vattenkopp var skurade. Jävligt trevligt ska jag säga. Den där krubban har sett för hemsk ut den senaste månaden men jag har bara inte orkat ställa mig och tvätta den. Att man kan bli så glad över en sån grejj egentligen.

Bingó var fin idag som vanligt. Red en sväng i skogen och travade på vägen lite och jag har världens flottaste islandshäst <3<3<3. Så är det faktiskt ; ) haha, nej men en stallkamrat kom med bilen när vi travade vägen och när vi sakta av till skritt körde hon upp jämnsides och berättade att hon tyckte att Bingó hade fått riktigt flott steg med bra påskjut och sväv. Nu är de bara lite muskler som behövs!. Otroligt nog har han faktiskt kvar mycket muskler men det märks att det ändå försvunnit en del. Samt att konditionen inte är på topp. Bingó dör ju nästan efter 100 meter trav. Men i sommar ska vi bara ta de lugnt och leka fram det mesta. Konditionen kommer, det är jag övertygad om. Men jag måste påminna mig själv att Bingó faktiskt har stått i lite mer än 15 veckor, och endast blivit riden i 13 veckor, med ca 8 veckors skritt och ytterst lite trav. Så vafan han är sjukt fin för den korta tiden som gått!! Och jag är så stolt över mitt odjur <3.

Sa till mamms idag "Undrar om Bingó hade levt om E. hade sålt honom till någon annan och dom senare fått beskedet om spatten." Mamma trodde inte att han skulle ha gjort det. Förstå egentligen, Bingó kan bli mer eller mindre återställd och bara för att man kanske inte har ork, råd eller viljan att försöka så skulle en underbar liten pälsboll försvinna.

Nej ibland måste man ha lite is i magen för att klara av att hålla på med hästar. Jag vet att jag antagligen hade försökt i ett år med att behandla och se om det vill växa ihop. Men sen hade jag nog faktiskt låtit Bingó vandrat vidare. För det får inte gå till överdrift. Ibland funkar det helt enkelt inte. Men jag hade och har turen på min sida. Jag har en friskförklarad Bingó. Och det är jag sjukt glad över


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: