Åh svalare!

Så skönt att de har varit svalare ute idag! :)

Bingó och jag har pysslat lite med klickerträning nu sen han blev satt på ofrivillig vila.
Vi har mest liksom befästat att ett klick betyder att man gjort bra ifrån sig och får godis. Dvs vi har startat med lättaste spanska skritten.
Nu känner jag att han har fattat vad klicket betyder och prövade mig ist på att se om de gick att handhästa honom bakom moppen. Och alla som känner Bingó vet hur han är med motorer av alla dess slag.
Började försiktigt med att bara låta honom nosa på moppen (vilket han har gjort förut flera gånger, även när moppen varit igång). Startade upp moppen, han nosade å jag klickade. Testade spansk skritt framför och bredvid moppen när den var igång, för att visa att de går att arbeta runtomkring. Moppen är inte farlig!

Sen tog jag ned moppen från stödet, varvade lite och lät den åka för egen maskin framåt och jag följde med, med Bingó bakom. Därefter satte jag mig på moppen, varvade lite och började långsamt åka. Och Bingó följde med utan bekymmer! 2längor i skritt bakom stallet, 1länga i grisepass/tölt och 2längor i trav, för att avsluta med en kanonsträcka i trav!! Jätteduktig var han verkligen :D mattes älsk <3

Nu ska han få vila och smälta upplevelsen, för att sedan göra om detta på fredag och ev. åka en längre sträcka. Beroende på hur han verkar reagera med upplevelsen!

Han fick ju iaf något att tänka på kan man lugnt konstatera. Gick in i "dimman" när han blev ställd i stallgången sen. Mycket att fundera över!

Men duktig som satan var han, och stolt som en hönsmamma var jag :D
mattes finaste <3<3 :D TÄNK va han kan egentligen ^^.


Kommentarer
Postat av: Sofie

Kul att lära hästen lite spansk skritt.

Min ridlärare Lisas häst Hvatur kan stegra på kommando.

2010-07-15 @ 09:20:43
URL: http://missmyra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: