Läckerbit!

Åh, jag är så glad :D
red en helt otroligt rolig, givande och sporrande träning för Malin ! 
Kelda började med att vara supernervös i stallet, stackarn nervositetsbajsade 3ggr :(
Vet inte vad som hände, men alla hästarna som står i hagarna runt mina var lite stressade/upprörda över något. Vad vet jag inte, men Kelda kunde inte slappna av i stallet iaf!.
Skrittade iväg mot ridhuset där de mesta var farligt, ni vet. Snöhögar med lite grus på (dvs inte helt vita högar), sandfläckar på marken var farliga också, likaså pållarna i hagarna på väg till ridhuset ;)
 
Iaf, lektionen gick riktigt bra. Kelda visade sin fina sida och lyssnade riktigt bra! SÅ KUL
Vi gjorde lite övergångar, trav-galopp-trav-skritt, tölt-trav-skritt osv. Kelda var riktigt trevlig, formade sig fint för skänkeln i båda varven. Fick till ridkänslan bra idag! :D
Dags för nästa nivå nu, Kelda är stabil och trevlig och nu är det dags för mer energi och tempo. 
Vi gjorde övergångar från samlad tölt, till att öka på långsidorna, med nedtagning på korsidorna. Här behövs det absolut tränas tempo. Kelda har inte styrkan och rollar när de dels går för fort och hon blir för lång, och när jag slutar rida ihop henne i tempot. Vi gjorde likadant i galopp och trav. Och detta är absolut nästa sak att träna.
 
Sen handlar det så mycket om mitt sätt att reagera på saker som Kelda gör, som GÅR att lösa. Men jag gör som jag har gjort i 7år med Bingó. Vilket JAG måste ändra på. För Kelda kan! Så, nu är jag sjukt taggad för fortsatt träning (som om jag inte har varit det den senaste tiden`? haha men ändå!)
Tävlingssugen till MAX och nu ska vi fortsätta pilla lite, Kelda och jag i ensamhet. Sen blir det en till träning för Malin! :D
 
Och, de är Kul som satan när Malin säger att vi har höjt våran lägsta nivå! :D Sånt gör mig massa med glad!
 
 
Min läckerbit <3<3<3


Kommentarer
Postat av: Frida

Man blir så glad när lägsta nivån höjs och man inte bara känner det utan någon ser också :) Dom kanske hade haft besök av älgen!

Svar: Ja! Hon går från klarhet till klarthet och bygger muskler och styrka hela tiden! :DJag såg ingenting dock. Gick även bort mot "det" dom kollade på. Men såg ingenting haha. Men kanske var en älg som stod där!
Carro

2012-12-20 @ 19:50:26
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se
Postat av: Frida

Svar: Så är det med Guffi nu också, spärren i tölten har verkligen börjat släppa nu :) Guffi brukar bli så där när älgen hälsar på och det brukar hålla i sig även när älgen gått hem igen :p

Svar: Ja, visst är det kul när de går åt rätt håll i ridningen :DJa, ena stoet i hagen bredvid var mycket upprörd och sprang fram å tillbaka. Mina 2 stod bara och stirrade bortåt. Var säkert en älg :)
Carro

2012-12-20 @ 21:10:47
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: