Tävlingsrapport

Okej, dagen igår bjöd på fint väder, ett himlans åsk/blixt oväder och sen uppehåll och sol! Lite allt liksom ;)

Började hemma med att Kelda INTE skulle in i transporten. Nu kliver hon snabbt och smidigt upp på lämmen, sen blir det tyvärr tvärstopp! Så sista biten blev att lina in. Suck!

Precis när vi rullat ut på stora vägen inser jag att hästpasset ligger kvar hemma på byrån. BRA DÄR! Så gasade gärnet hem. 110km/h med släp gick det med ;) höhö. Absolut INTE optimalt men med tyngd och vindstilla gick det bra :)
Vi han till incheckningen och sen blev det att direkt rida fram till T7. Kelda kändes trevlig och mellan hjälperna. Vi red in först på banan (lyx, för då hinner man tölta igång innan bedömningen startar) i höger varv kändes hon stabil och bitvis riktigt läcker! Vi belönades här med våran första 6:a i tölt!!! :D
Varvbyte där hon inte var lika stabil tyvärr. Dock 5-5,5 av de tre domarna. Poäng 5,3 5,8 och 5,3. Snitt 5,47 och en delad 5:e plats med fröken ridlärare! Och de poängen gav oss en plats i A-final!

En kort paus, sen dags för fyrgången. Ungefär här öppnade sig himlen och regnet fullkomligen öste ner! Dyblöt och kall, vilket resulterade i en krampande höftmuskel. Inge bra inför fyrgångsstarten! Fick genomgående kommentarer om styvhet. Annars någon. 5:a i tölten, traven och skritten. Galoppen var ja, haha nästan galopp iaf ;) fyrtaktig, lång och med "matte om jag springer jättefort kommer de aldrig ikapp oss" :P poängen 4,6 4,4 och 3,7. Hittills vårat sämsta resultat. Men helt klart bara mitt fel! :) vi skakade av oss det och siktade in oss på A-finalen ist!

Lagom till den första finalstarten sprack vädret upp och solen tittade fram! Lycka! Ridbyxorna började torka upp och allt kändes inte så värdelöst längre!

Kelda kändes "övermätt" men kämpade på fint ändå! 5,0 rakt igenom av alla tre domare i båda momenten är ändå helt godkänt!
Styrkan finns inte än för tre ritter, men väljer att lägga det såhär för att få så mycket tid som möjligt på ovalbanan. Jag pressar henne aldrig i någon final utan sitter mest med ett stort flin och berömmer henne. Det ska vara KUL att tävla!
Vi slutade på en 5:e plats och kom hem med ännu en grön fin rosett!

Nu är det lugnt med tävlandet fram till hösten. Kelda ska snart få en liten välförtjänt vila. Sen börjar allt om igen :)

Jag förtjänar inte en sån här fin häst!
Älskade lilltjejen! <3

(Bilder kommer att komma, Erica var där och fotade som tur var för mig! Och synd att man inte kan länka via mobilen för då hade det varit en länk här ;))



Kommentarer
Postat av: Frida

Roligt att det gick så bra med tölten! Klart man blir stel när det spöregnar så där. Kommer ni lite närmare hitåt och tãvlar nåt? :)

Svar: Ja, för att vara bland de yngsta hävdar hon sig fint. Hon var yngst i finalen sen så jag är jättenöjd :) Nu är det bara rutin och styrka som vi ska samla på oss :) sen blir det nog finfint :)
Nästa år ska vi nog fara runt lite mer utanför sthlms gränser :) Då närmar vi oss nog er :)
Carro

2013-06-10 @ 22:15:37
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se
Postat av: Frida

Det kommer bli finfint :)
Det låter bra så jag kan fota lite :) Annars får jag komma och hälsa på, skulle vara roligt att fota er alla tre :)

Svar: Ja men det tycker jag allt! :D
Carro

2013-06-17 @ 19:10:10
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: