Mörs Höstlätta

Ja igår då, bar det av till Fors Gård och deras Höstlätta. Kelda har verkligen inte haft några som helst krav på sig den senaste tiden. Vi har tränat grunder ute i skogen, dvs start, stopp och övergångar. Mest trav och galopp (förutom skritt då såklart) och knappt någon tölt.
Iaf, väl framme lastades pålle ur, jag checkade in och sen var de bara att klä på allt och skritta iväg till framridningsbanan. Kelda som var tillbaka "i gamla hemmet", hälsade glatt på typ alla hästar som stod i hagarna och kändes faktiskt väldigt trevlig på framridningsbanan. Vi skrittade, travade fram och gick ut på ovalbanan och körde lite tölt. Första start var just T7 (tölt).
Första varvet gick sisådär, Kelda rollade, skuttade och for runt. Troligen kändes det värre än vad det såg ut iom de fina poängen vi fick. När jag kom till ridning själv och balanserade upp på yttern så vart hon helt klart stabilare, Varvbyte och där tickade Kelda på som en klocka och vi belönades med en fin 6:a :D KUL!
Totalpoäng på 5,30 och det var jag väldigt nöjd med :)
 
Liten vila innan V5 (fyrgång), kortare framridning, bara checkade av övergångar och tog någon galoppfattning.
In på banan, var snabbare med att stabilisera upp Kelda och hon rollade inte fullt lika mycket. Vänster som varit vårat starka och stabila varv har svikit oss ;) haha, iaf sen i traven kändes hon stabil och fin fram tills dess att några red om, slog upp ur formen men hittade tillbaka fort ändå. Sen hände något, hon SKRITTADE i skritten, även om hon inte helt vilade i steget och ville upp i trav vid ena kortsidan så skrittade hon faktiskt :) STOLT matte! Galoppen sen gick "bra", bättre än tidigare men hon blir verkligen taggad och jag tappar henne lite. 4taktig och rusig. Men nöjd ändå!. Vi fick genomgående 5-5,5 i samtliga moment och slutade på 5,15 och en till A-final plats.
Kruxet är att damen är bebis, eller ja 6år och då får man bara göra 3starter. Så vi strök oss från fyrgångsfinalen. För mig lockade det inte att vara 5 ekipage inne på banan (litet ridhus på fors) och speciellt då i galoppmomentet.
 
Vi fick oss en lunchpaus och Kelda fick en liten promenad och massa beröm såklart :)
Sen var de dags för A-finalen i tölten och Kelda kändes trevlig på framridningen. Mest skritta och böja, några övergångar till tölt sen upp och fram till collectingring. Där tog Keldas tålamod slut, alternativ övertröttheten slog till och damen skulle inte stå still ;) haha, in på banan och vi började i höger varv. Kelda kändes läcker och stabil. Och vi fick 5,5 och en 6:a (tackar Malin! :D), varvbyte och Kelda kändes flott men efter ett tag slog mjölksyran in och Kelda började rolla lite mot slutet. 5,5 av båda domarna och vi slutade på 5,63 (Poängrekord!!) och vi slutade på 2:a plats, dock hade vi faktiskt samma poäng som 1:an :) Sådeså ;)
 
Däremot blev jag glatt överraskad när speakern meddelar att vi skulle få ytterligare ett pris!. Jag och Kelda blev tilldelade det sk. Feather prize, det delas ut till de ekipage som visat god ridning. Så otroligt stolt över Fröken Fluff!. Så där står vi med 2fina rosetter, ett läckert fleece där de såklart står att vi tilldelats Feather prize:et och ett presentkort på foder. ÅH så glad jag var (är!) :D
 
 
 

Älskade finaste lilltjejen <3
 
Lyckliga jag som får äran att äga den här underbara individen, och jag säger det igen. Tack Malin för att du förde oss samman!.


Kommentarer
Postat av: Frida

Åh vad roligt att du fick Feather prize! Det ser alltid så fint och harmoniskt ut på bilder där du rider så jag tycker du verkligen är värd det :)

Svar: Åh tack snälla :)
Carro

2013-10-21 @ 22:36:00
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

Superkul o grattis ÄN en gång! Haha :D (Och jag är bara såååå glad det var ett sto! haha! (mohahaha!))

Svar: haha, tack <3 :D
Carro

2013-10-22 @ 00:09:45
URL: http://meistaraverk.blogg.se
Postat av: MalinS

Tack - och varsågod liksom!
Ni är bäst!

2013-10-25 @ 23:56:08
URL: http://www.malinweb.se/blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: