Örnäs Lätt

Ja, i lördags åkte vi iväg för en tävlingsdag ute på Örnäs. Kelda har blivit en ängel att lasta och bara det känns som en vinst i sig!. Fyrgången kändes sådär, tölten var njae, bra takt, försökte rida henne i ett "övertempo" (ist för så samlat som vi brukar, mer tankte på våran V2 start nästa helg ville ja se hur hon skulle reagera med att få springa liiite snabbare), i traven tog det stopp helt. Jag får inte FRAM henne, jättefin form, stabil, taktren med sväv, men hon liksom rör sig inte framåt. "svag energi" var kommentarerna. MEN jag vet inte vad jag ska göra. Smackar och driver men dressyrponnyn rör sig inte framåt ändå. suck!. Hoppas de går bättre nästa helg iaf. Skritta gjorde hon, för 5,5 t.om! Så det tar sig!. Galoppen var ett skämt! Nej vi glömmer helst den ritten prestationsmässigt och tar med oss kommentarerna till nästa helg!
Vi fick iaf;
 
Tölt; 5,5  5  5,5 Ok takt, ngt bunden
Trav; 5  5  5 Försiktigt tempo, ok takt, ok sväv
Skritt; 5  5,5  5,5 Ok takt, ok steglängd
Galopp 4,5 rakt igenom. Ngt fyrtaktig, svagt sväv
 
Totalt på 5,03 och en 9:e placering. Egentligen "ok" poäng men känslan, och småsaker gjorde ritten mindre bra. Men bara att skaka av sig, göra om och göra bättre nästa gång!
 
T8:an då, här red jag henne mer helt enkelt. Och det visar sig direkt på poängen. Har inte så mycket att säga mer än att hon kändes stabil och hemma!.
 
Höger varv; 5,5  5  5,5 Ok takt, ngt styv, bra takt, trevlig form, bra tempo, saknar lite energi
Vänster varv; 6  5,5  6 Ok takt, trevligt uttryck, mjukare i kroppen, mjuk och trevlig ridning.
 
Totalt 5,63 och jag var nöjd. Nytt poängrekord för oss och Kelda kändes mer hemma nu och vi njöt ihop inne på banan. Hon är fantastisk den där damen!
 
Ladda om och in för finalridning och vi började i vänster varv. Kändes som tidigare, stabil och gick att påverka. Vi talade mer med varandra. Varvbyte och högervarvet kändes lika bra det. Poängen blev dessa.
 
Vänster varv; 5,5  5,5  6,0
Höger varv 6,0  5,5  6,0
 
Snitt på 5,75 och YTTERLIGARE ett poängrekord (nu pratar jag rekord i ett officiellt sammanhang, vi har ju fått 6,3 i totalen på Västergårdens Inofficiella tävling) . Vi red upp oss fint och Kelda kändes fräsch rakt igenom.
Det som gör mig mest stolt är att även när vi rider i kort tempo tölt, och det gasar förbi 5st i ökat tempo så frågar Kelda lite försiktigt om vi ska springa efter, en liten halvhalt från min sida där jag säger "nej vi håller oss här" och Kelda accepterar utan vidare problem. Jag berömmer med röst och nöjdare häst går knappast att finna. Hon är så himlans schysst där! Och det gör mig så varm i kroppen. JAG älskar att kunna visa upp min fina häst genom så mjuk och fin ridning som vi ändå kan genomföra. JAG älskar att få se på domarkommentarerna "+ för fin ridning, bra ritt, harmoniskt ekipage". OCH jag ÄLSKAR när domarna vid hovbeslagskontrollen berättar att de tycker att jag har "en fantastiskt fin häst". Keldas förra ägare var där och dömde och kom även hon fram och berömde mig över ett fint arbete, att Kelda såg fin ut, var bra musklad och "det är kul att se henne på banorna".
 
Ja, sånt värmer och gör mitt slit värt varenda sekund.
Nu laddar vi om och åker iväg även nästa helg på tävling. Vi ska ta oss an en utmaning genom att rida V2 och T5, här tror jag knappast på att vi åker hem med en rosett. MEN jag hoppas däremot att vi blir en erfarenhet rikare och jag hoppas att Kelda fortsätter sin schyssta stil så att jag trots allt kan få göra två fina ritter på min fantastiska häst! Det är hon värd, tusen gånger om <3
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: