Fantastisk

Har sedan Johan kursen ridit rätt sparsamt, eller på sparlåga. Jag tror mycket på grundridning till 95% och de där sista 5% är just uppbyggande inför en start. Vi rider mycket lösgörande hemma, bygger muskler i skogen och har allmänt trevligt. Grunden måste vara stabil annars tippar pyramiden tillslut. Men nog om det!
 
Idag red vi ett lite mera fokuserat ridpass. Diskuterat med en stallkamrat om vad JAG gör för fel i vänster varv då Kelda blir låst och rollig i hörnorna framförallt i tölten. Vi kollade igenom filmer från Johan kursen och vi kom tillsammans fram till att jag troligen inte har henne tillräckligt på yttern. Idag la jag extremt mycket fokus på att ha Kelda på yttern, framförallt i vänster varv. Vända mycket för yttern, noga med att möta upp med innerskänkeln och fick till en fin jämn ridning. I traven fick hon mest jogga igång i. Där rollar hon aldrig och jag får bra kontakt med henne. Det är i tölten problemet uppstår. Så som sagt, trava igång på voltspår med varvbyten då och då.
 
I tölten sen låg fokus på att ja, ha henne på yttern med mjuk överlinje och trevlig kontakt mellan hand och mun. Valde här att sätta henne under lite mer samling och "press" redan från start och hon svarade EXAKT så som jag önskade. Trampet kom uppåt, energin la sig i bakbenen och manken, nacken och munnen var åh bara så perfekta!
Varvade med voltspår och fyrkanten och mellan kort tempo och arbetstempo. Även i vänstervarv var hon stabil, rollade ingenting och på det inte ett steg i fel takt. Nej lycklig som få satt jag och berömde min fina fina häst.
 
Resten av veckan blir rätt lugn, imorgon skrittas hon nog ut, funderar på asfaltsrundan. Och på onsdag blir det tömkörning, Vila torsdag och lugnt mjukgörande pass på fredag. Sen på lördag är det ÄNTLIGEN dags för årets första start! Och som jag ser fram emot det :D
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: